Kookboek. Mooi nieuw Italiaans kookboek!

Kookboek Kookboek mangiamo

Mangiamo is een geweldig nieuw kookboek omdat je hierin de lekkerste streekgerechten uit de Noord-Italiaanse streek Veneto vindt. Daarmee bedoel ik de streekgerechten zoals gnocchi van de almboerderij, verrassend gevulde pasta of stoofpotjes van verbazingwekkende soorten vlees.

Kortom dit is een boek voor iedereen die van lekker eten houdt. Immers is het voor de Italië liefhebber altijd leuk om nieuwe recepten te ontdekken. Dus laat het boek Mangiamo je inspireren om zelf de mooiste gerechten te maken.

Een voorbeeld van een heerlijk recept en achtergrond informatie!

Semifreddo met kersen/semifreddo alle ciliege

fotograaf (© Marleen van Es)

Valpolicella staat niet alleen bol van wijnranken en olijfbomen, maar het wemelt er ook van de kersenbomen. Daarom worden er een paar maanden per jaar alleen in kersen gehandeld. Namelijk op drie overdekte kersenmarkten in de Valpolicella

Door het begin van de lente veranderen de heuvels van gedaante. Vanwege de amandelbomen,  op de hielen gevolgd door de kersenbloesem. Vervolgens kun je drie weken lang genieten van plukjes fris wit tegen een groene achtergrond. Daarna begint bloesemperiode in de dalen en eindigt hoger op de heuvels. Terwijl je in deze periode een wandeling maakt langs de kersengaarden of een ritje maakt over heuvelweggetjes voel je de lente.

Voor 10-12 portiess

175 ml kersensiroop uit een pot amarena-kersen of zelfgemaakt
400 ml slagroom
100 g witte en roze meringue
200 ml yoghurt
2 eiwitten
amarena-kersen
Nodig
Cakeblik met inhoud 1,75 liter of groter

Schenk siroop en slagroom in een kom. Klop er lobbige room van. Roer meringue en yoghurt losjes door de room. Klop de eiwitten tot stijve pieken. Spatel de eiwitten voorzichtig door het roommengsel.

Pak een stuk bakpapier, hou het onder de kraan en wring het uit. Bekleed de cakevorm met het bakpapier en verdeel de semifreddo gelijkmatig over het blik. Laat de semifreddo minstens 3 uur opstijven in de vriezer.

Heeft de semifreddo een nachtje in de vriezer gezeten, zet hem dan 20 minuten voordat je hem wil serveren in de koelkast.

Serveer de semifreddo met een sliert kersensiroop en een paar amarena-kersen.

Antoinette Coops

Antoinette Coops

De schrijfster van dit boek is geboren in 1970. Bovendien is ze een bevlogen thuiskok en kookschrijver. Daarbij is ze getrouwd met een Italiaan. Als gevolg daarvan emigreerde Antoinette in 2001 naar Italië. Vanuit Verona veroverde ze de Nederlandse ‘culiwereld’. Dit deed ze met haar smakelijke en veelzijdige blog ‘Italiaans koken met Antoinette’.

Korte inhoud van het boek

Mangiamo!

In dit boek vind je de heerlijkste streekgerechten en ander lekkers uit de Italiaanse Veneto. Overigens is de Venetiaanse keuken meer dan polenta, tiramisù en Aperol Spritz.  Daarnaast is deze keuken is heel anders dan de Siciliaanse of Toscaanse keuken.

Meer informatie over Mangiamo

Verschijnt: 17 april 2018
Gebonden in linnen band met preeg
Prijs: € 27,99 | 256 blz.
ISBN: 9789046823606
Prachtig uitgevoerd cadeauboek
Alle foto’s zijn op locatie geschoten door Marleen van Es

Het boek is te koop bij Bol

En bij Nieuw Amsterdam

 

 

 

Meer boeken