La Vecchia Scuola. B&B in Le Marche op een prachtige lokatie!

La Vecchia Scuola
La Vecchia Scuola

La Vecchia Scuola

van oude landbouwschool tot sfeervol gerenoveerde B&B in Le Marche

Na een zoektocht met de camper door Italië wisten Gonnie en Jurgen Linssen het zeker: ze waren verliefd op Le Marche. In het hartje van deze regio vonden ze prachtige natuur (met de Monti Sibillini, de Monte Conero en de Piano Grande), Sirole met haar prachtige standen en typisch Italiaanse dorpjes als Loreto, Recanati, Cingoli, Macerata en Osimo.

Een sfeervolle woning in Montefano
Het was niet meteen raak, maar Gonnie en Jurgen gingen op zoek naar een geschikte woning voor hun toekomstige bed and breakfast. Een volledig wensenpakket lag eraan ten grondslag. Hun hart maakte een sprongetje bij het zien van een oud schoolgebouw uit 1939, niet ver van het dorpje Montefano. Naar zee was het slechts twintig minuten rijden en naar het vliegveld van Ancona rijd je in veertig minuten. Het was liefde op het eerste gezicht toen ze ook nog eens het prachtige uitzicht vanuit de tuin, over de heuvels van Le Marche hadden gezien.

la-vecchia-scuola

Thuis bij La Vecchia Scuola
Sinds 5 februari van dit jaar wonen Jurgen en Gonnie in Montefano. De voormalige landbouwschool La Vecchia Scuola zoals ze hun nieuwe B&B hebben genoemd, is omgetoverd tot een heerlijke B&B. Dankzij de authentieke elementen heerst er een bijzondere sfeer, terwijl je niets aan comfort inboet. Met oog voor detail is elke ruimte volledig ingericht, zonder de bijzondere sfeer van het oude schoolgebouw uit het oog te verliezen. Gonnie: ‘Als Montefanezen horen dat je in ‘hun’ oude school woont, komen de verhalen vanzelf los’. Iedereen kent wel iemand die er nog op school heeft gezeten. Tijdens de oorlog was het een verzamelplek voor Amerikaanse soldaten waar gegeten werd. Een van de oudere buurtgenoten vertelt ons zelfs dat hij er wel eens kwam om ‘sjekkies’ te roken met soldaten.

La Vecchia Scuola

La Vecchia Scuola

Ondertussen kijken we terug op een eerste seizoen. Het valt ons op dat de dorpelingen in Montefano ook voor gasten zo ontzettend aardig zijn. Het dorp leeft en geeft ’s zomers talloze feesten. Ze komen enthousiast terug ‘dit is nou het typische Italiaanse leven waar we een avondje van hebben kunnen genieten’. Een gepensioneerde inwoner van Montefano met een enorme passie voor zijn leidt gasten van La Vecchia Scuola, als je dat wil gratis rond in het dorpje, met een bezoek aan de kerk, aan het theater La Rondinella en aan de grotten Montefano. Jurgen: ‘We stonden opeens in het kantoor van de burgemeester die ons hartelijk te woord stond’. Ook zijn we met onze gasten uitgenodigd door Signora Maddalena voor ‘la cena’. En wat een locatie! In haar woning in het centrum van Montefano is een geheel gerestaureerde taverna aanwezig. Hier hebben we genoten van haar heerlijke kookkunsten en lekkere lokale wijnen. Na het eerste half jaar voelen we ons dan ook al een inwoner van dit pareltje in hartje Le Marche…

La Vecchia Scuola

La Vecchia Scuola

Kom ook genieten bij La Vecchia Scuola
De deuren van onze heerlijke B&B staan ook voor u open. Voor meer informatie of reserveringen neem je een kijkje op onze website www.lemarchebedandbreakfast.com, bel naar 0039-3314782959 of mail naar info@lemarchebedandbreakfast.com. Ci vediamo!

Boek nu ook bij Booking.com