La Vialla. Biologische Fattoria in Toscane!

La Vialla

Door een goede tip kwam ik terecht bij Fattoria La Vialla. Daarom werd ik ook enthousiast en heb ik  informatie aangevraagd bij La Vialla. Immers wil ik dit natuurlijk met de fans van ItalieNu delen.

Kort daarna kreeg ik een prachtig boek thuisgestuurd. Keurig netjes met papier omwikkeld en kaartje erbij. Bij heb boek zat ook een CD met hele leuke films over de Fattoria. Hierdoor krijg je namelijk een goed beeld van de boerderij en het is erg leuk om te bekijken. Wat mij bovendien enorm aanspreekt is dat het een biologische boerderij betreft.

Fattoria La Viala

Fattoria La Viala

Biologisch

Deze prachtige biologische boerderij ligt in het hart van Toscane. In het midden van Firenze, Siena en Arrezzo. Alleen deze boerderij bereiken is al een geweldige ervaring. Met de auto rijd je langs de glooiende heuvels van Toscane om deze Fattoria te bereiken. De Fattoria is een familiebedrijf die volgens de biologische manier producten produceert.

Olijfoogst La Vialla

Olijfoogst La Vialla

Geschiedenis

In 1978 kochten de ouders van de nu drie broers het oude landhuis. Het was op dat moment een oude vervallen Fattoria. De Fattoria hebben ze van af de grond weer opgebouwd. Dit kosten jarenlang werk. Daarentegen werd de pachtboerderij weer in oude glorie te hersteld. Zodoende ontstonden er weer moestuinen, wijngaarden en olijfgaarden. Bovendien werd er weer wijn en olie werd geproduceerd.

wijngaarden la vialla

Wijngaarden La Vialla

Fattoria

Dit is niet zomaar een Fattoria maar een Fattoria waar alles op biologische manier wordt verbouwd en producten worden gemaakt. Dit biodynamische bedrijf bezit zo’n 1000 hectare grond rond de Fattoria. In dit bedrijf gaat niets verloren. Alles wordt namelijk gebruikt. Van de tuinafval resten wordt compost gemaakt om zodoende de aarde te bemesten. Hierdoor is de cyclus weer rond.

Op deze Fattoria is het van belang dat alles op een biologische manier wordt bereid. Dat wil zeggen: zonder chemische hulpmiddelen. Op deze boerderij worden verschillende producten geproduceerd zoals wijnen, oliën, kazen, olijven, artisjokken, pasta enz. Te veel om op te noemen.

Aardbeienpluk La Vialla

Aardbeienpluk La Vialla

Wanneer je op de site kijkt van deze Fattoria zie je dat er met veel liefde aan gewerkt is. Net zoals ze met veel liefde op de boerderij werken.

Informatie

Het is mogelijk om informatie aan te vragen. bovendien is het mogelijk deze producten te bestellen. Je ontvangt dan een prachtig boek. Ook dit boek is mooi vormgegeven. Hierin staat alle informatie over de producten die ze maken. Daarnaast ontvang je een mooie cd waarin te zien is hoe de boerderij tot stand is gekomen en hoe de producten worden verbouwd.

Haal het Toscaanse gevoel in huis met deze heerlijke producten.

http://www.lavialla.it/nl/

Via di Meliciano 26
52029 Castiglion Fibocchi
Toscana – Italia
tel: 0039-0575-47697
fax: 0039-0575-477704
E-Mail: fattoria@lavialla.it
Open van april tot oktober, zondags gesloten