Lago di Garda. Ontdek de schoonheid van het Gardameer!

Lago di Garda.

Ontdek de schoonheid van het Gardameer!

We hoeven niemand wijst te maken dat Italië prachtig mooie meren heeft, dat weet iedereen onderhand wel. Italië is gezegend met honderden meren die enorm van elkaar verschillen qua kenmerken. De meren in Italië zijn stuk voor stuk uniek. De omgeving, de schone lucht en de meren zelf zijn enorme toeristische trekpleisters voor Italië. Nederlanders zijn graag geziene toeristen rondom de meren. Vooral rondom Lago di Garda zijn elke zomer heel veel Nederlanders te vinden die willen genieten van de omgeving, het meer en de Italiaanse cultuur. Bij lange na niet kennen alle Nederlanders vakantiegangers de echte schoonheid van Lago di Garda. Het schilderachtige landschap ziet iedereen van Lago di Garda, maar er is zoveel meer schoonheid te ontdekken.

Vanaf je vakantieadres de omgeving verkennen

Het Gardameer ligt in een prachtig landschap afgewisseld met bergen en stranden, schilderachtige dorpjes en tal van bezienswaardigheden. Dit zijn de redenen voor mensen om een heerlijke vakantie op een camping, vakantiepark of vakantiehuis aan het Lago di Garda door te brengen. De omgeving van het meer biedt ongelooflijk veel mogelijkheden voor wandel- en fietstochten. Maar in de omgeving van het meer is het ook mogelijk om te golfen of een attractiepark te bezoeken. Vanuit één van de schilderachtige plaatsjes aan het Lago di Garda, liggen prachtige mooie steden om de hoek, zoals Verona, Milaan en Venetië.

Lago di Garda

Lago di Garda

Bezoek het idyllische dorpje Borghetto sul Mincio

Een leuke tip voor degenen die in de omgeving van het Gardameer verblijven is om een bezoek te brengen aan Borghetto sul Mincio. Dit is een idyllisch, middeleeuws dorpje vlakbij het eveneens fraaie Valeggio sul Mincio. Deze middeleeuwse dorpjes liggen ongeveer 12 kilometer ten zuiden van Peschiera del Garda. Borghetto sul Mincio is een prachtig mooie middeleeuws dorp die je binnenkomt via de 650 meter lange Visconti-brug die uit de 14de eeuw stamt. In het dorpje zijn maar enkele huizen gebouwd rondom een aantal watermolens. Veel van deze watermolens zijn nog steeds in werking om tarwe en rijst te verwerken. De mooiste tijd om dit idyllische dorp te bezoeken is tijdens de zonsondergang. Maak een wandeling door het dorp en je zal met eigen ogen de betoverende indruk waarnemen.

Oogverblindende natuur rond om Lago di Garda

Lago di Garda heeft naast de schilderachtige idyllische dorpjes ook een schitterende natuur. Rondom het meer zijn reusachtige bergen, watervallen, rotsen, natuurparken en botanische tuinen te bezichtigen. Tijdens een Lago di Garda vakantie kom je ogen te kort. Een leuk uitstapje voor het hele gezin bij het meer is een bezoek brengen aan de watervallen. In de bergen, die een prachtig landschap vormen voor het Gardameer, liggen twee schitterende parken waar spectaculaire watervallen te bewonderen zijn. Er zijn wel kosten verbonden aan het bezichtigen van de watervallen. De twee watervallen rondom het Gardameer zijn Parco Grotta Cascata Varone en Parco della Cascate. De kosten zijn ongeveer 5 euro per persoon.

Lago di Garda

Lago di Garda

Lago di Garda leuke vakantiebestemming voor het hele gezin

Gezinnen met kinderen hoeven zich rondom het Gardameer geen moment te vervelen. Rondom het Gardameer zijn enorm veel campings en vakantieparken gelegen die uitermate geschikt zijn voor kinderen. De accommodaties beschikken vrijwel altijd over een zwembad en een animatieteam. Jong en oud kunnen rond om Lago di Garda genieten van een heerlijke Italië vakantie.

Wilt u ook een luxe vakantie boeken naar het Gardameer? Kijk dan op allinclusivevakantie.com/italie/gardameer. Hier kunt u alle luxe en all inclusive vakanties vergelijken!