Lazio. Mooi boek over het gewest rondom Rome

Lazio

Lazio op de kaart gezet door Kieckens en Margry over ‘Lazio en devotie’

Het beste van Rome

Het boek is geschreven door Ewout Kieckens, een journalist die ruim vijftien jaar in Lazio woont. Voor dit boek heeft hij nog eens de gehele regio bezocht en het beste wat Lazio te bieden heeft naar boven gehaald. Overigens is dat alles in een verhalende en vlotte stijl geschreven, zodat het boek ook leuk is voor thuis.

Lazio het beste van rome

‘Lazio en het beste van Rome’, een boek over het gewest rondom Rome. Het is een van de weinige boeken dat over deze haast vergeten regio gaat.

“Gaat het boek over de voetbalclub?” Voor veel mensen staat Lazio gelijk aan het voetballende zusje van AS Roma. Nee dus.

Lazio

De landstreek, is vrij onbekend. Nederlanders en Vlamingen kennen wel Toscane en Umbrië, en natuurlijk Rome. Maar het gebied rond Rome is een witte vlek. Geheel ten onrechte. Er is eigenlijk geen andere landstreek met zo’n gevarieerd landschap en zo’n rijke geschiedenis die nauwelijks in een boek is te vatten. Lazio staat vol met monumenten en het is een streek die veel ‘bekende mensen’ heeft voortgebracht: van Cicero en Augustus tot Thomas van Aquino en Marcello Mastroianni.
In dit boek zijn tien routes in Lazio uitgezet.

Een elfde traject gaat door Rome. Deze route haakt zo veel mogelijk in op monumenten, personen en gebeurtenissen (maar niet op voetbalclubs) uit de rest van Lazio.

Meer informatie over het boek.

Een paar kilometer buiten Rome, de onbetwiste cultuurstad van de wereld, opent zich nog een schatkamer vol cultuur en natuur. Het heet hier Lazio ofwel Latium. Een ideale bestemming voor een vakantie, voor wie Rome al eens heeft gezien…

Natuurlijk zijn er de Romeinse resten, maar ook magnifieke tomben van het millennia-oude volk van de Etrusken. Lazio staat afgeladen met kastelen, villa’s, kloosters en kerken. De natuur laat zich van haar beste zijde zien, met een ruim 300 km lange kustlijn, eilanden, meren, heuvels en zelfs hooggebergte. Skiën op een uur van Rome, het kan gewoon. Buiten Rome is de regio ook nog tamelijk dunbevolkt. En dan de gastronomie…

Ewout Kieckens heeft voor ons routes uitgezet in de voetstappen van ondere andere de Etrusken, pelgrims, filmmakers en zonaanbidders. Tal van inwoners, zoals een masterchef, een herder en een wijnmaker, bieden door hun verhaal een unieke blik in deze veelzijdige Italiaanse regio. En natuurlijk wordt Rome niet vergeten