Le Marche en het Gardameer. Mooie boeken!

Le Marche en het Gardameer

Italienu wil de boeken “Le Marche – Ongekend mooi” en “Het Gardameer een meer vol verhalen” onder de aandacht brengen bij de lezers van ItalieNu.
De schrijver van deze boeken is Evert de Rooij. Hij is ruim dertig jaar hoofdredacteur geweest van een wielerblad, eerst Wieler Revue en daarna Wieler Magazine. Omdat Italië het favoriete land is van Evert en hij graag schrijft heeft hij deze twee passies gecombineerd. Hij heeft twee boeken geschreven over Le Marche en het Gardameer. De Italië liefhebber zal hier zeker heerlijk in weg kunnen dromen en lezen over de mooie streek Marche en natuurlijk het geliefde Gardameer.

le marche

Het zuiden van Le Marche, een goed bewaard geheim bij Bol.com

Le Marche Ongekend Mooi
Le Marche, in het Nederlands de Marken, is een van de mooiste, maar tegelijk ook een van de minst bekende regio’s van Italië. Iedereen looft en prijst Toscane en Umbrië, terwijl het naburige Le Marche voor velen onbekend en dus onbemind is. En dat is volstrekt onterecht, want deze regio – ingeklemd tussen de Apennijnen en de Adriatische Zee – combineert het beste van beide werelden. De natuur is er overrompelend mooi en gevarieerd. In het noorden heb je het ruige Montefeltro, in het westen de Sibillijnse bergen, in het zuiden stuit je op het massief van de Gran Sasso en in het oosten schittert de azuren Adriatische Zee.

Elf valleien doorkruisen het gebied van de bergen naar de zee. Op de kammen liggen ommuurde stadjes, die allemaal de sfeer van de Middeleeuwen en de Renaissance ademen. Onder Federico da Montefeltro groeide Urbino uit tot een van de mooiste kunststeden ter wereld, met de schilder Rafael als bekendste exponent. Omdat al het moois van Le Marche niet in één boek past, stellen we in dit eerste deel de twee noordelijke provincies Pesaro-Urbino en Ancona voor. In het tweede deel, dat in het najaar van 2014 verschijnt, komen Macerata, Fermo en Ascoli Piceno aan bod.
Evert de Rooij (1952) studeerde Sociale Geografie in Amsterdam, maar besloot om als wielerjournalist door de wereld te gaan reizen. Zijn hart verloor hij in Italië, waarover hij als freelancer het liefste schrijft.

Het Gardameer Een meer vol verhalen

boekn gardameer en marche

Boek Lago di Garda

Lago di Garda
Alweer een boek over het Gardameer? Jawel, want lang niet alles is al gezegd over het bekendste meer van Italië. De meeste vakantiegangers beperken zich tot een bezoekje aan de hoogtepunten, zoals Sirmione, Lazise en Malcesine. Verder genieten ze vooral van de zon en het meer, de ijsjes en de pizza’s. Daar is natuurlijk niks mis meeen daarom besteden we in dit boek de nodige aandacht aan gastronomische genoegens. Maar een verblijf is nog veel leuker als je ook de verhalen kent die het Gardameer in petto heeft.

Want hier heeft zich nogal wat afgespeeld! De vele kastelen rond het meer vertellen een verhaal van wisselende heersers, oorlogen en geweld. Tussen Desenzano en Rivoli raakten twee Napoleons heftig slaags met de Oostenrijkers. Door de Slag bij Solferino werd hier het Rode Kruis geboren. En in Salò mocht Benito Mussolini van zijn Duitse vrienden tijdens de laatste oorlogsjaren een operettestaatje leiden. Al die historische gebeurtenissen lieten hun sporen na in het landschap. En nu dus ook in dit boek.

Evert de Rooij (1952) studeerde Sociale Geografie in Amsterdam, maar besloot om als wielerjournalist door de wereld te gaan reizen. Zijn hart verloor hij in Italië, waarover hij als freelancer het liefste schrijft.

De boeken zijn te koop in de ‘betere boekhandel’ en via bol.com

Koop bij bol.comHet noorden van le Marche

Koop bij bol.comLago di Garda