Le Marche – Het zuiden van Marche, een goed bewaard geheim!

Le Marche

Het zuiden van Le Marche – Een goed bewaard geheim

Een geweldig boek van Evert de Rooij. Wanneer je het boek voor je hebt liggen, wordt je nieuwsgierig en wil je gelijk in het boek gaan bladeren. Het boek is prachtig geïllustreerd met foto’s uit de streek Marche.

Er wordt helder en duidelijk verteld wat er zoal te zien is in Marche afgewisseld met achtergrond informatie en de geschiedenis van Marche.

Ga op ontdekkingstocht en lees het boek Marche. Zodra je het leest wil je gelijk naar Marche om het in het echt te aanschouwen hoe prachtig deze streek is. Ook wanneer je op vakantie gaat naar deze streek is het heel handig om dit boek mee te nemen om zodoende niets te missen van deze streek.

Het boek van Evert de Rooij is een must voor iedere Italië liefhebber.

Het boek. Het zuiden van Le Marche – Een goed bewaard geheim

In Le Marche – Ongekend Mooi nam Evert de Rooij de lezers mee op een reis door de noordelijke provincies van Le Marche, Ancona en Pesaro Urbino. In het tweede deel van zijn tweeluik over deze prachtige streek, dat in het najaar van 2014 verscheen bij Uitgeverij Edicola, worden de drie zuidelijke provincies Macerata, Fermo en Ascoli Piceno onder de loep genomen. Met dit goed gedocumenteerde, vlot geschreven en prachtig geïllustreerde tweeluik heeft Evert de Rooij een waar eerbetoon gebracht aan Le Marche, een van de mooiste regio’s van Italië. In dit boek komen onder meer de stranden van San Benedetto del Tronto, Grottamare en Porto Recanati aan bod, maar ook de kerken en pleinen van Ascoli Piceno, Offida en Fermo. Natuurlijk vinden we de pittoreske straatjes van Treia, Caldarola en San Ginesio er in terug, en last but not least de bergen van de Monti Sibellini. Daarnaast staan er weer vele tips in voor de liefhebbers van bene mangiare (lekker eten) en voor mensen die een gezellige B&B zoeken met Nederlandstalige eigenaars. Achterin het boek staat een uitgebreide index van plaatsen en een handig overzicht van links over Le Marche. Daarmee is Le Marche -Een goed bewaard geheim een zeer goede aanvulling op het eerste boek over de noordelijke Marken.

Het zuiden van Le Marche – Een goed bewaard geheim
Uitgeverij Edicola, Deventer (2014)
Paperback (160 pagina’s); € 19,95
ISBN 978 94 9117

le marche

Het zuiden van Le Marche, een goed bewaard geheim bij Bol.com

Koop bij bol.com

Niet alleen heeft Evert over Marche geschreven, maar er is ook een boek over het Gardameer.
over het Gardameer.