Lucca. Middeleeuwse schoonheid in Toscane!

Lucca


Middeleeuwse schoonheid in Toscane.

Toscane land van heuvels, wijngaarden, cipressen en olijfbomen. Verscholen tussen al dit moois liggen schitterende middeleeuwse stadjes met tot de verbeelding sprekende namen als Pisa, Lucca, Florence en Sienna. Deze oude steden bezitten een enorme culturele erfenis en herbergen ontelbare kunstschatten. Bent u van plan uw vakantie door te brengen in Toscane, dan is het de moeite waard één of meerdere van deze plaatsen te bezoeken.

Lucca

Lucca – middeleeuwse schoonheid in Toscane

Openluchtmuseum

Lucca zal u zeker kunnen bekoren. Het is een rustig stadje waar het door het autovrije centrum goed vertoeven is. De smalle straatjes en het beroemde plein ademen de authentieke Italiaanse sfeer. Het centrum van de stad is geheel ommuurd. Bij binnenkomst door één van de oude stadspoorten voelt het alsof u een openluchtmuseum betreedt.

Piazza dell’Anfiteatro

Het beroemde plein – Piazza dell’Anfiteatro – is oorspronkelijk een Romeins amfitheater. Nu bevinden zich hier talloze restaurantjes en winkeltjes. Waar ooit de tribunes stonden, staan nu pastelkleurige huizen die het plein omringen. Het is een heerlijk plein om een paar uurtjes door te brengen, genietend van de Italiaanse cultuur.

Oude stadsmuren

De stadsmuren dateren uit de zestiende eeuw. Ze zijn gebouwd op de overblijfselen van de Romeinse muren. Een ambitieus verdedigingswerk waar je nu over kunt fietsen of wandelen. De totale route bedraagt 4 kilometer. Vanaf de muren heb je een schitterend uitzicht over de stad. Zoek een rustig plekje, ga lekker zitten en kijk hoe beneden u het Italiaanse leven aan u voorbij trekt.

Lucca

Lucca – middeleeuwse schoonheid in Toscane

Lucca stad van kerken

Lucca is een stad met vele kerken, de beroemdste Duomo di San Martino is gewijd aan Sint Maarten. Sint Maarten is de beschermheilige van de stad, dat verklaart het veelvuldig opduiken van deze heilige zowel in als buiten de kerk.
De oudste kerk van Lucca is de Basilica San Frediano. Een prachtig goudkleurig mozaïek siert de voorgevel van deze kerk.

Geboorte- en woonplaats van Puccini

Lucca is de geboorte- en woonplaats van Giacomo Puccini ( Lucca, 22 december 1858 – Brussel, 29 november 1924) de beroemde componist. Op een steenworp afstand van zijn huis staat op de Corte San Lorenzo een bronzen beeld van de componist. Hij componeerde onder andere de beroemde opera’s Madame Butterfly en Tosca. Zijn vroegere woonhuis is tegenwoordig een museum.
Aan de oever van het Lago di Massacciuccoli, niet zo ver van Lucca, worden ’s zomers de opera’s van Puccini opgevoerd.

Overnachten in Toscane

Zoekt u een slaapplaats in Toscane? Dan heeft u legio mogelijkheden, van appartement tot luxe villa en van hotel tot bed and breakfast. Een camping in Italië boeken is waarschijnlijk een goed idee als u met kinderen reist. Hier kunnen ze naar hartenlust zwemmen en spelen, terwijl u de gidsen van Italië doorspit om te verzinnen welk middeleeuws Toscaans stadje u wilt bezoeken.

Wij wensen u in ieder geval alvast een BUON VIAGGIO

Verdiep je nog meer in wat je kunt beleven in Toscane met dit uitgebreide boek van Capitool een overzichtelijke reisgids.
toscane

Bekijk op bol.com