L’Uomo di Altamura. De Man van Altamura krijgt een gezicht!

L’Uomo di Altamura

L’Uomo de Altamura gerealiseerd door Adrie en Alfons Kennis. Dit prachtige werk is gerealiseerd door twee Nederlanders. Werk waar we trots op mogen zijn.

Uomo altamura

Adrie en Alfons Kennis

De man van Altamura krijgt een gezicht

Ongeveer 150.000 jaar gelden viel de ‘Man van Altamura’ in een diepe grot. Echter kon hij niet meer uit de grot komen. Bovendien is deze Neanderthaler de oudste man waarvan de onderzoekers DNA hebben afgenomen.  Kortom deze man is beter bekend als: ‘de Man van Altamura’.

L'Uomo di Altamura

L’uomo di Altamura

In 1993 is het skelet van deze man gevonden in de grot van Lamalunga, Altamura. Van de Altamura man is namelijk het skelet bijna compleet teruggevonden. Vooral zijn schedel is bekend. Dit komt omdat het water duizenden jaren druppelende op de schedel. Hierdoor heeft de schedel het een aparte vorm heeft gekregen.

De Man van Altamura verteld ons over de Prehistori

Uomo Altamura

Uomo Altamura

Voor de toeristen die naar Altamura/Murgia komen is het nu mogelijk om een kijkje te nemen in het verleden. De man is 25 jaar geleden ontdekt. Door middel van de inzet van Adrie en Alfons Kennis is het mogelijk om de buitengewone tentoonstelling te komen bekijken. Op de tweede verdieping van het archeologisch museum is de tentoonstelling volledig gewijd aan deze man. Of zoals in het het Italiaans ‘L’Uomo di Altamura’.

Altamura Man

Altamura Man

Door een High-tech constructie is het lichaam en het gezicht perfect nagemaakt. De oude inwoner van Murgia komt bijna weer tot leven. Het is de eerste keer dat de man wordt tentoongesteld aan het publiek. Meer informatie over de Altamura man

Uomo Altamura

Uomo Altamura

In onderstaande film is duidelijk te zien hoe de man uit de grot een gezicht heeft gekregen.

Lamalunga

Niet alleen het museum is te bezoeken maar ook de grotten kunnen worden bezocht. Dit is gevestigd in Alta Murgia Nationaal Park, 3km vanaf Altamura. Bovendien kun je in dit centrum kun ontdekken hoe het skelet in de grot is gevonden. De geschiedenis van deze regio wordt geïllustreerd door de vele mineralen en fossielen die er te zien zijn. De bezoekers kunnen ook de apparatuur van de spelonken deskundigen bekijken. Dit is dus het apparatuur wat nodig is om de grotten te kunnen verkennen.

Ook wordt er verteld over de vleermuizen die hun weg weten te vinden in de grotten. Door middel van de uitstoot van ultrasone klanken. Immers hebben deze wezens dit nodig om in het donker de weg te kunnen vinden. Waardoor ze in de grotten te kunnen leven.

Voor degene die even terug willen in de prehistorie kunnen hun hart ophalen.
www.uomodialtamura.it