Margaret Mazzantini. Schrijfster van mooie boeken!

Margaret Mazzantini

Bron: http://biografieonline.it

Onlangs kreeg ik een tip van iemand over deze Italiaanse schrijfster. Deze tip wil ik graag met de lezers van ItalieNu delen.

Margaret Mazzantini werd geboren op 27 oktober 1961 in Dublin (Ierland). Ze woon nu in Rome en heeft als grote passie literatuur. Naast dat ze schrijft is ze ook actrice. De boeken van Margaret zijn bestsellers, waarvan ook het boek Schittering.

Schittering

Het boek Schittering is een Een aangrijpend verhaal over de vraag hoeveel moed er voor nodig is om jezelf te zijn.

Twee jonge mannen, twee dubbellevens. Guido groeit op in een welgesteld gezin, zijn vriend Costantino is de zoon van de portier. Ze zijn van jongs af aan bevriend en voelen zich op een verwarrende manier tot elkaar aangetrokken. Tijdens een schoolreis naar Griekenland vindt er een eerste aarzelende toenadering tussen hen plaats, maar ze ontkennen allebei hun gevoelens. Daarna scheiden hun wegen en beiden beginnen aan een doorsneeleven. Costantino blijft in Rome, trouwt en krijgt twee kinderen. Guido komt in Londen terecht en trouwt met een vrouw die al een dochter heeft. Maar ze blijven een moeizame affaire in stand houden, die zich veelal afspeelt in hotels rond de luchthaven van Rome. Juist als ze allebei zeker weten dat ze niet langer zonder elkaar willen leven, slaat het noodlot toe.

Schittering is een aangrijpende roman over het zoeken naar identiteit, over schoonheid en schaamte, over zoeken naar de kern van je bestaan en anders durven zijn – en daarin de echte schittering van het leven ontdekken.

Andere boek van Margaret Mazzantini

 

 

Biografie van Margaret Mazzantini

Meer boeken

Elke tip is welkom!