Mario Biondi. De Barrie White sound uit Italie!

Mario Biondi

Dit is een zanger en componist. Hij is geboren in Catania, Italië op 28 januari 1971. Bovendien was zijn vader Stefano Biondi ook zanger. Mario’s passie voor muziek begon echter al op de jonge leeftijd. Zodoende zong hij al op 12 jarige leeftijd zong in een kerkkoor.
Internationaal niveau!

Na vele muzikale ervaringen in Italië zag men al dat hij zich op internationaal niveau begon te ontwikkelen. Hij heeft met name een tijdje gewerkt als sessie zanger en in 1988 zat hij in het voorprogramma van Ray Charles. Biondi heeft een grote liefde voor soul muziek en wordt met name geïnspireerd door zangers zoals Lou Rawls, Al Jarreau en Isacc Hayes. Daarna kwam zijn eerste grote doorbraak in 2004 met de release van de single “This Is What You Are”. Biondi heeft namelijk een sound, die je onmiddellijk doet denken aan Barrie White.

De bekende DJ Norman Jay laat bovendien de muziek van Bioni horen op BBC1. Bovendien werd hij door het Britse consulaat geëerd met een Award tijdens de ceremonie voor Beste Artiest door de Uk-Italië Business Association.

Handful of Soul

In 2006 brengt Mario zijn debuut album “Handful Of Soul”, opgenomen met de High Five Quintet. Vervolgens wordt het album in minder dan drie maanden platina. Datzelfde jaar Mario registreert: “L’Amore Ha Sempre Fame”. Dit is voor de tribute cd, gewijd aan de nagedachtenis van zanger Alex Baroni. In 2007. Op het San Remo festival is Mario te gast en zing een duet met Amalia Gra met “Amami Per Sempre”.

En verder…

De release van No Matter is in 2007.  Bovendien neemt Mario ook een aantal covers op waaronder die van Billy Joel’s “Just The Way You Are”.

Het album Duke Orchestra kom in november 2007 uit.  Het is een dubbelalbum genaamd “I love you more” live opgenomen vanuit het Smeraldo Theatre in Milaan.

In 2008 heeft hij samengewerkt met een aantal grote artiesten zoals Chaka Kahn, Michael Bolton, Incognito en The Crusaders.

Op het San Remo Festival in 2009 zingt hij een duet met Karima Ammar in het nummer “Come In Ogni Ora”.

Met Renato Zero zong Mario een duet met “Non Smettere Pia?” Dit duet is opgenomen in Renato’s album ‘Presente’. In november 2009 bracht Mario Biondi “If” en de eerste single “Be Lonely” uit op de Tattica label. Het album schoot omhoog in de hitlijsten en het album werd triple – platina.

Cd’s van Mario Biondi

sun

Koop bij bol.com
handful of soul

Koop bij bol.com
beyond

Koop bij bol.com

Mario Biondi

Met Elisa van ItalieNu

 

Strandpaviljoen Woodstock’69.
Mario Biondi Official site.