Met het vliegtuig naar Italie! lees meer…Met het vliegtuig naar Italië

met het vliegtuig naar italie

Reizen naar Italië kan perfect met het vliegtuig. Hetgeen dat vaak tot het laatst uitgesteld wordt is hoe men naar het vliegveld afreist. Veelgebruikte mogelijkheden zijn het parkeren van de auto, het nemen van de trein, taxi of het halen en brengen. Elke manier van reizen heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo is de trein niet flexibel en onhandig met je koffers, taxi vaak te duur en het parkeren van de auto. Is dat wel handig met de vliegtijden?
De meest ideale optie hangt sterk af vanaf welk vliegveld je vliegt. We zoomen in dit artikel in op twee vliegvelden waarvan veel wordt gevlogen naar Italië, ten weten: Eindhoven Airport en Zaventem Airport.

Vliegen vanaf Zaventem
Brussels Zaventem is het grootste vliegveld van België en vervoert jaarlijks circa 24 miljoen personen. Het vliegveld is bereikbaar met de Thalys in combinatie met een kleinere ‘regionale’ spoorlijn. Vanuit Rotterdam betaald u circa € 40 voor een enkeltje en duurt de reis ongeveer 3 uur. Een andere mogelijkheid is het parkeren van uw auto bij Zaventem. Het bedrag dat u dan betaald is ongeveer € 60 voor het acht dagen parkeren van uw auto. Parkeren Zaventem kunt u het beste vooraf reserveren. Het verschil tussen het parkeren van uw auto op of rondom het vliegveld is ongeveer € 40.

Reizen naar Eindhoven Airport
Het grootste regionale vliegveld van Nederland is bereikbaar met de trein in combinatie met de bus. U kunt voor €32 een retourtje nemen vanuit heel Nederland. Vervolgens pakt u lijn 301 vanuit Eindhoven Station naar het vliegveld. Deze tickets kunt u bij de Spoordeelwinkel van de NS bestellen. ‘Eindhoven Airport Parkeren’ parkeren doet u gemakkelijk bij het vliegveld zelf of u kunt kiezen voor een goedkopere optie. Gemakkelijk is om tegenover het vliegveld te parkeren. Bij deze parkeerplaatsen kunt u gemakkelijk goedkoper parkeren. Dit is voor ongeveer € 48 voor 8 dagen parkeren.