Mijn Rome. Rome gids van Saskia Balmaekers!
Mijn Rome

Mijn Rome

Mijn Rome

Vandaag op 21 april 2017 (de verjaardag van Rome!) verschijnt Saskia’s nieuwe boek: Mijn Rome. Het is een persoonlijke Romegids, met veel fijne tips, unieke adresjes en bijzondere bezienswaardigheden.

Saskia Balmaekers

Niemand kent de geheimen van Rome beter dan Italië-kenner Saskia Balmaekers, de bekendste Italië-blogger!Ontdek Saskia’s favorieten, geheime tips en weetjes. Voor je eerste bezoek, maar ook voor wie Rome al goed denkt te kennen. Alle verborgen pareltjes werden door Saskia persoonlijk bezocht en getest!

Ontdekt de stad

Wat je van Mijn Rome kunt verwachten? Saskia: ‘In Mijn Rome laat ik jou de stad ontdekken. Niet met een opsomming van de bekende bezienswaardigheden, maar met een unieke duik in een stad die haar gelijke niet kent. Ik deel al mijn favoriete Romeinse plekken, restaurants, verhalen en ‘geheimen’, zodat je Rome beter leert kennen dan menig Romein.

De bekende bezienswaardigheden laat ik zo veel mogelijk links liggen. In plaats van het Colosseum neem ik je mee naar de wijk Monti, waar vroeger de gladiatoren, hoeren en zigeuners woonden (en waar de jonge Caesar zelfs even zou hebben gewoond om te laten zien dat hij deel uitmaakte van het gewone volk), waar nu een mix van boetieks, restaurants en wijnbarretjes te vinden is.

Romeinse keuken

Ik laat je proeven van de Romeinse keuken, van een maritozzo bij het ontbijt tot romige cacio e pepe als lunch, van authentieke gerechten uit het voormalige getto (zoals de gefrituurde artisjokken) tot cocktails in een voormalig klooster. We staan stil bij marmeren bordjes en beschilderde muren, bij kleurrijke mercati en klaterende neuzen, bij scherven en straataltaartjes, bij gebroken harten en verborgen dieren.’

Gids

Mijn Rome is een ontdekkingsgids waarmee je je de stad eigen maakt, met Saskia als persoonlijke gids door het Rome van toen maar vooral ook het Rome van nu, dat de historie prachtig verweeft in het huidige straatbeeld en het moderne dolce vita.


 

Mijn Rome

Mijn Rome

 


Koop bij bol.com