Serenatella, de mooiste muziek uit Sicilie, Napels en Rome

Serenatella

Bron: http://www.serenatella.nl/

Op de Internationale feestdag in 2018 waren ze aanwezig op uitnodiging van het Italiaans Instituut van Cultuur. Maar nu brengen Serenatella een CD uit.

CD Italiaanse Volksmelodieën

Serenatella (Alessandra Serena & Nelleke ter Berg) is een klassiek ensemble dat zich specialiseert in het verzamelen, arrangeren en uitvoeren van Italiaanse volksmelodieën.

Naast de meer bekende Napolitaanse en Siciliaanse liederen vertolkt Serenatella ook de onterecht vergeten liederen uit Rome, die in hun dramatiek, humor en rijke stembuigingen niet onderdoen voor hun zuiderburen. De geraffineerde arrangementen, het sprankelende stemgeluid en de subtiele theatrale presentatie van Serenatella zorgen voor een avond waar ook de niet Italië liefhebber nog lang van nageniet.

Deze CD/DVD is nu verkrijgbaar in de voorverkoop. Prijs: €18 (exclusief portokosten). Steun Serenatella bij deze onderneming, en bestel nu uw eigen ‘Ma l’amore no’ per telefoon of e-mail! Meer informatie / Meer informatie

Presentatie CD

Kom naar de feestelijke CD/DVD presentatie; een concert met meerdere gastoptredens!:

Zondag 30 juni, 15.15, Paleiskerk, 2514 JA, Den Haag

Hiervoor kunt u kaarten in de voorverkoop kopen. Kaarten kosten dan slechts 12,50 euro. (aan de kassa 15 euro)
Maak het passende bedrag over op rekening NL 64 INGB 0000 1322 43, t.n.v. E. C. ter Berg-Boosman.
Vermeld hierbij uw emailadres (vervang @ door het woordje ‘at’) en u ontvangt een digitale voucher.

Instituto Italiano di Cultura presenta la Festa della Musica

De internationale dag van de muziek vond plaats op 21 juni j.l. Deze avond is door het Italiaans Instituut van Cultuur georganiseerd. Bovendien vond deze avond plaats in de Waalse kerk in Den Haag. Deze Franse kerk is voor deze gelegenheid uitgekozen. Mede gezien omdat de dag van de internationale muziek in1982 in Frankrijk is ontstaan.

De avond werd geopend door de directrice van het Italiaans Cultureel Instituut, Drs. C. Callea. Daarbij vertelde ze dat er een jaar is gewerkt aan deze muzikale avond.

muziek

Overigens was de Ambassadeur Andrea Perugini bij deze gelegenheid aanwezig. Daarnaast werd de catering verzorgd door La Bruschetta.

Concerto Italiano

Italiaans cultureel instituut

Deze muzikale avond werd verzorgd door Kleinkoor La Siepe Sonora onder leiding van Serena Jansen. En het Amsterdams Mandoline Orkest AMTG onder leiding van Nelleke ter Berg.

Serena Jansen heeft een aantal prachtige liederen vertolkt, met als hoogtepunt het lied Caruso. Overigens was dit een ode aan de overleden Lucio Dalla. Hij is een bekende Italiaanse tekstschrijver, zanger en acteur. Lucio Dalla heeft het lied ‘Caruso’ geschreven. Het lied Caruso werd opgedragen aan Enrico Caruso. Dit is een van de bekendste Italiaanse tenoren van Italië. Lucio schreef het nummer in 1986. Later heeft onder andere Luciano Pavarotti en Andrea Bocelli het nummer dikwijls gezongen.

Serenatella

Het Duo Serenatella, Nelleke ter Berg en Serena Jansen hebben samen Cola Pisci vertolkt. Het lied vertolkt een legende uit Sicilië. Bovendien zongen de zangeressen dit lied in Siciliaans dialect. Tevens speelde Nelleke daarbij op gitaar.

Serena Jansen

Ze behaalde cum laude haar beiden zangdiploma’s aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarna vervolgde ze haar zangstudie bij Heent Prins. Naast haar optredens als zangeres, dirigeert Serena een aantal koren waaronder La Siepe Sonora. Serena heeft dit Italiaanse kamerorkest opgericht in 2013. Bovendien bestaat het koor uit Italianen en Nederlanders.  Het repertoire bestaat voornamelijk uit Italiaanse klassieke muziek, volksliederen en populaire liedjes uit Italië van begin 20e eeuw.

Daarnaast dirigeert ze het oude muziek koor Tourdion en haar eigen projectkoor: De Dames van Jansen en Heren van Serena. Overigens geeft ze ook met veel liefde zangles aan huis. Daarnaast geeft ze regelmatig met ‘Serenatella’ concerten. Op deze concerten vertolkt ze samen met Nelleke ter Berg Italiaanse Volksliederen.

Nelleke ter Berg

Ze studeerde gitaar bij Lex Eisenhardt aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Daarnaast behaalde ze haar diploma’s docerend- en uitvoerend musicus. Sinds 1991 vormt Nelleke met mandoliniste Martine Sikkenk het duo Amuse-oreille. Later ontstond met blokfluitsite, Brechtje Roos het trio Zimbello. Met haar vaste gitarist van het ensemble Insomnio, speelt zij hedendaagse muziek. Daarnaast studeerde ze als bijvak orkestdirectie bij Sam ten Velden. Ze is verbonden als dirigent aan het Gemengd koor Mozart Cantat in Hoorn en het Amsterdams Mandoline Orkest AMTG.

Amsterdams Mandoline orkest AMTG

AMTG is een mandoline orkest. Aanvankelijk waren het twee Amsterdamse orkesten. Daarna is in 1967 AMTG ontstaan uit een fusie van deze twee Amsterdamse orkesten. Op dit moment heeft AMTG tweeëntwintig leden. Het orkest bespeelt mandoline, mandola, gitaar en contrabas. Daarnaast heeft AMTG succesvolle optredens gehad in het Buitenland