National Geographic herbevestigt: Puglia is de mooiste regio van de wereld!

Puglia is de mooiste regio van de wereld.

National Geographic herbevestigt!

Puglia mag zich de beste reisbestemming in de wereld noemen. Vanwege de unieke ervaringen die je in deze streek kunt beleven. Immers Puglia staat bekend om de prachtige stranden en de zee. Daarnaast kent deze streek mooie dorpen, het landelijke karakter en de moderne realiteit. Tevens is Puglia rijk aan kastelen en kathedralen. Met name de authenticiteit en de gastronomie van deze regio is zo kenmerkend. Bovendien is het een buitengewone erkenning. Mede gezien omdat het gaat om de wereldranglijst. Verder laat het eens en te meer de toeristische rijkdom van Italië laat zien.

altamura

Altamura

Award

Deze Award is toegekend door National Geographic, omdat deze regio het beste biedt van Zuid-Italië. Met name is deze Award toegekend omdat de waardering wordt uitgesproken over de manier van leven en het ritme in Puglia. Daarnaast is deze regio rijk aan tradities en kent het de schoonheid van verschillende plaatsen.

Lonely Planet

Bovendien werd het ook bevestigd door het prestigieuze Lonely Planet Guide van de New York Times. Onlangs werd er een artikel geplaatst met de titel: ‘De magische regio van Italië Apulia’.

Desalniettemin bezoeken er minder toeristen de grote steden als Lecce, Bari en Trani dan Milaan en Venetië. Echter kun je in deze regio wijnen proeven van kwaliteit en voor een goede prijs, schrijft Lonely Planet.

National Geographic

Puglia is de derde grootste producent van wijn en heeft meer dan dertig verschillende soorten druiven.

Wat maakt Puglia zo bijzonder?

Daarnaast vind je de rust in de buitengewone dorpen zoals Ostuni en Locorotondo. Tevens kun je genieten van de  ongelooflijke gastronomische tradities van de Gargano en Salento. Met name door de producten van land en zee. Bovendien kent Puglia Paradijselijke stranden zoals Punta Prosciutto of Baia dei Turchi. Kortom: het is een regio met vele  religieuze tradities, ambachten, prachtige dorpen en stranden.

National Geographic

Vieste

‘Dat Puglia de mooiste regio van de wereld is’, zegt John Davis, voorzitter van “rechten”. Misschien wisten wij Italianen het al, gezien de jaarlijkse miljoenen toeristen. Echter heeft National Geographic Puglia een buitengewone erkenning gegeven.

National Geographic

National Geographic heeft dit buitengewone land erkenning gegeven. Overigens is het een herbevestiging van erkenning die Puglia al had verkregen in 2014

Ondaradio.info

meer over deze streek