Netflix Italiaanse films

Netflix italiaanse films

La vita davanti a sé

De Holocaust-overlevende Rosa, gespeeld door Sophia Loren. Ze is een gepensioneerde prostituee en ze vangt kinderen op in haar kleine huisje. Op een dag wordt ze op de markt beroofd door een straatjongen. Niet veel later wordt haar gevraagd om voor de jongen te zorgen.

In eerste instantie heeft ze hier haar twijfels over. Maar na aandringen beloofd ze de jongen ‘Momo’, in huis te nemen. Er ontstaat een onverwachte vriendschap. De rol is prachtig vertolkt door Sophia Loren. De film is een ontroerende leerzame film. Overigens is de film geregisseerd door haar zoon Edoardo Ponti.

Hoofdrollen: Sophia Loren,Ibrahima Gueye,Renato Carpentieri

Io che amo solo te

Wanneer een jonge vrouw zich verlooft met de man van haar dromen, komt haar moeder opnieuw in contact met een minnaar uit haar verleden, de vader van de bruidegom.

Hoofdrollen:Riccardo Scamarcio,Laura Chiatti, Michele Placido

I nostri figli

Nadat hun nicht is vermoord, besluit een echtpaar om haar kinderen in huis te nemen en samen de tragedie te verwerken.

Moeder van drie kinderen in een scheiding van een gewelddadige man. Nadat ze de kinderen heeft afgezet bij de vader en beloofd om de volgende dag terug te komen gaat ze naar huis. Helaas heeft het nooit zover kunnen komen omdat ze wordt vermoord door de vader van de kinderen. Vervolgens valt het zwaar voor de grootouders en nemen contact op met de neef van de moeder. Waarna de neef en zijn vrouw de kinderen opnemen in hun eigen huis. Het is een waar gebeurd verhaal wat aandacht geeft aan huiselijk geweld met dodelijke afloop.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.Hoofdrollen: Vanessa Incontrada, Giorgio Pasotti