Nougat. Een zoete lekkernij uit Italië

Nougat.

Een zoete lekkernij uit Italië

Nougat uit Italië is een van mijn favoriete lekkernijen. Het is niet alleen lekker maar het schijnt ook nog gezond te zijn, wanneer er hazelnoten aan zijn toegevoegd. Je moet er natuurlijk ook weer niet teveel van eten, want er zit wel veel suiker in.

Nougat

Nougat

De nougat die ik lekker vind moet zacht zijn en met hazelnoten. Het bedrijf “Flamigni” maakt al sinds 1930 de lekkerste nougat. Het maken van nougat is een bijzonder nauwkeurig proces. De nougat moet zacht en elastisch zijn. De nougat kan verschillende smaken waaronder nougat met hazelnoten of met pistache noten. Er zijn veel verschillende smaken voor iedereen is er wel een heerlijke smaak te vinden.

Het proces

Het proces begint met het kiezen van de juiste honing met daaraan toegevoegd glucosesiroop. De honing kan verschillende smaken hebben zoals bloemen, kastanje of sinaasappelsmaak. Het mengen van honing en glucose is de eerste fase voor het maken van Nougat.

Daarna gaat het naar een speciale mengmachine waar het mengsel ingaat. Dit is een mengmachine die au bain marie wordt verwarmd. In dit bedrijf werken ze nog met dezelfde machines van voor de tweede wereldoorlog. Het is een machine met een koperen bak, deze is met de hand vervaardigd. Daarna wordt er suiker aan toegevoegd. Dit moet een aantal uren draaien. Het is niet zo dat na een aantal uren het mengsel klaar is. Dit wordt bepaald met de hand. Er wordt wat nougat opgepakt uit de machine en er wordt met de hand gevoeld of de structuur goed is. Hierna worden de noten toegevoegd. Deze worden goed gemengd.

Nadat dit goed gemengd is wordt het mengsel met een grote roller uitgerold en wordt daarna in speciale mallen gelegd. Die ook worden bewerkt met een grote roller om het mengsel goed te verdelen. Daarna heeft het product de tijd nodig om te rusten voordat het kan worden gesneden. Dit snijden gebeurd ook in een speciale machine die de nougat in lange repen snijdt. Daarna wordt de nougat verpakt en is klaar voor distributie.

En kunnen wij heerlijk genieten van deze Italiaanse Nougat. Om een idee te krijgen hoe het in zijn werk gaat kunt u het onderstaande filmpje bekijken.

Elisa
ItalieNu