Ollolai. Italiaans dorp komt tot leven!

Italiaans dorp komt tot leven

Ollolai

Ollolai

https://www.rtl.nl

Voorheen had nog niemand gehoord van het dorpje Ollolai. Overigens ligt Ollolai in Sardinie. Ollolai is een gemeente in de Italiaanse provincie Nuoro en telt 1503 inwoners. Bovendien is menig Nederlandse toerist uiterst nieuwsgierig en brengen zij Ollolai een bezoek, waardoor het stadje tot weer leven komt.

RTL 4

Menigeen heeft het programma al gezien op RTL 4. Momenteel zendt deze zender het programma iedere avond uit. Zodoende kunnen we de avonturen van vijf Nederlandse stellen en gezinnen volgen in Italië. Overigens hebben ze het huis aangeschaft voor de symbolische prijs van één euro. ‘Het Italiaanse Dorp: Ollolai’ wordt geproduceerd door Blue Circle en is werkdag te zien vanaf 21.30 uur bij RTL 4.

Huis voor 1 euro

Uiteraard moet er nog een hoop gebeuren voordat de woningen bewoonbaar zijn. Daarvoor is het wel een vereiste om veel doorzettingsvermogen te hebben om dit voor elkaar te krijgen. Desalniettemin zetten de gezinnen zich voor de volledige honderd procent in. Nochtans lopen ze af en toe tegen de niet meewerkende bewoners van het dorpje, afgewisseld met bewoners die wel graag willen meewerken.

Burgemeester

Verder hoopt de burgemeester van Ollolai met dit Nederlandse avontuur weer leven te blazen in het ingedutte dorpje. Bovendien zitten er wel twee voorwaarden verbonden met de aankoop van het huis. Ten eerste is het opknappen van het huis een voorwaarde. Ten tweede moeten ze voor de economie iets kunnen betekenen voor het dorp met hun eigen ondernemersplan.

Daarnaast krijgen ze iedere keer een nieuwe uitdaging, waarbij ze geld kunnen verdienen als aanmoediging en extra hulp bij de verbouwing.

TG3

Naast dat het avontuur te zien is op de Nederlandse tv, volgt de Italiaanse pers de Nederlanders op de voet. Op TG 3 is hierover een special te zien. Video op FACEBOOK

Gemist

Mocht je alles gemist hebben, kun je terugkijken.

Nog meer lezen:
METRO NIEUWS
Ollolai

www.metronieuws.nl

 

 

 

 

 

Meer over de vier koppels te lezen bij RTL