Online Italiaanse lessen

Online Italiaanse lessen

Online italiaanse lessen

Even terug in de tijd

Tijdens de Carnaval waren wij van plan om een aantal dagen naar Italië te gaan. Het was de bedoeling dat we daar een week zouden verblijven. We waren op weg naar het zuiden, mijn geboortestreek, waar mijn familie op ons wachtte.

Bij de grens kregen wij raar nieuws. Het betrof het ‘Corona nieuws’. In Lombardia was plotseling een brandhaard ontstaan. Het Corona Virus verspreidde zich ook in andere steden. Waaronder ook Veneto in een piepklein dorp.

Dit was voor ons ‘een koude douche’. Waarop wij hebben besloten om de reis op een later moment te hervatten. Met het idee dat het allemaal niet zo lang zou duren……

Even mijzelf voorstellen

Mijn naam is Margherita Merone Spijker. Ik woon al dertien jaar in Nederland. Vanuit Italië, mijn dierbare Campania, ben ik naar Nederland verhuisd om mijn liefde te volgen en een nieuw leven te beginnen. Why not? Ik hou van uitdagingen!

online italiaanse lessen

Nieuwe tijden vragen op andere oplossingen.

Italiaanse les

Sindsdien geef ik les in de Italiaanse taal en cultuur in Noord Brabant. Ik heb mijn eigen taalschool opgericht met de naam ‘Verba Italica’. Hier kunnen lessen gevolgd worden op elk niveau en voor elke behoefte. Dit kan zowel privé als in groepjes. Naast dat ik thuis werk geef ik ook les voor taalinstituten. Verder geef ik ook online lessen aan studenten uit de USA.

Dit werk doe ik met veel plezier. Confucius heeft ooit gezegd:

“Kies een baan waarvan je houdt en je zult nooit in je leven meer een dag hoeven werken” (Confucius Wijsheden China 551- 479 v. Chr.)

Corona Crisis

Helaas hebben we nu te maken met de Corona- crisis. Hierdoor werd het moeilijk om les te geven i.v.m. het contact verbod. Waardoor ik mijn cursisten niet meer op locatie kon ontvangen.

Online lessen

De oplossing is hiervoor door online lessen aan te bieden. Zodat er toch lessen gevolgd kunnen worden. Dan kunnen de lessen niet alleen veilig op afstand gevolgd worden. Maar ook van uit huis of andere locatie. Dit kan op eigen tempo. Er wordt gewerkt met Microsoft teams, zoom of Skype.

Met de online cursus krijgt u de volledige aandacht. Een nieuwe ervaring om de lessen toch te kunnen geven.

YouTube

Tijdens deze corona-crisis heb ik ook een YouTube kanaal gemaakt om korte en grappige video’s te laten zien waarmee je nieuwe Italiaanse woorden kan leren (Italiaans voor beginners). Deze video’s stuur ik ook via WhatsApp naar mijn huidige cursisten. Maar ook nog naar diegene die tijdelijk gestopt zijn met de lessen, zodat ze door kunnen oefenen.

Ja nieuwe tijden vragen om creatieve oplossingen! En dat heb ik misschien te letterlijk genomen met mijn “home made” video’s 😊

YouTube kanaal: Italiaans leren met MMerone

Mijn droom

online Italiaanse lessen

Mijn droom is nu alleen blijven werken met mijn online cursussen voortzetten.

Verder wil ik graag weer naar Italië, maar daar moeten we nog even geduld voor hebben. Zodat ik mijn familie weer kan zien, en mijn geboorteland waar mijn wortels liggen.

Interesse in lessen

Interesse in Italiaanse online lessen?

Neem gerust contact met:

m.merone@verbaitalica.com

www.verbaitalica.com

Door:

Margherita Merone Spijker

Italienu helpt in Corona tijd https://www.italienu.nl/corona-crisis-2020-italianu-wil-steun-bieden/