Ontdek de favoriete hotspots van locals in Florence

In Florence en het kleinere nabijgelegen Fiesole barst het van de leuke adressen. Maar juist op een plek waar het aanbod zo groot is, wil je weten waar je moet zijn. Wij verzamelden daarom, samen met locals Joëlle en Sofie, de 11 leukste plekken voor je.

Coquinarius


Coquinarius ligt vlak bij de hoofdweg die naar Fiesole loopt. De locatie is onder locals erg geliefd vanwege de goede parkeergelegenheid (een unicum vergeleken bij restaurants in het centrum van Florence en Fiesole) en vanwege het prachtige uitzicht. De hoge glazen deuren en het buitenterras bieden je een prachtig panorama over Florence. Het ruime interieur, ingericht in Scandinavische stijl creëert de perfecte omgeving voor intieme of romantische diners. Het menu is goed samengesteld, met een aantal elegante, Toscaanse gerechten en een grote verscheidenheid aan vis, waaronder taglioni met kreeft, tonijntartaar en scampi-risotto met inktvisinkt en zee-egels. Omringd door de vele heuvels hier is het gemakkelijk te vergeten dat Toscane óók aan de kust ligt en dat zowel de zee als het land beide een hoofdrol spelen in streekgerechten. De kabeljauw van de kaart, oftewel baccalà,is dan ook favoriet bij de lokale bevolking.

ontdek-de-favoriete-hotspots-van-locals-in-florence
Bron: De smaak van Italie

coquinarius.it/en/fiesole-restaurant, Via Mantellini 2/b, Fiesole

Procacci 1885


Geflankeerd door een rits designerwinkels pronkt de prestigieuze Via de’ Tornabuoni. Tussen de rijen toe- risten buiten de winkels van Bvlgari, Versace en Gucci staan de buitentafels van Procacci 1885. Aan de tafels van deze wijnbar zie je elegant geklede Florentijnen geamuseerd het winkelende publiek aanschouwen. Al jaren staat deze plek bekend om hun indrukwekkende wijncollectie (voornamelijk van hun beroemde vrien- den verderop in de straat, de familie Antinori), truffel en hun panini (klein en lekker genoeg om er minstens drie van te bestellen). Veel Florentijnen kiezen ze als hartig ontbijt, ze zijn belegd met onder andere roerei, truffel, zalm, boter en dille. Je zult de lokale bevol- king hier ook regelmatig zien genieten van een vers gemaakte primo tijdens een zakenlunch.

ontdek-de-favoriete-hotspots-van-locals-in-florence
Bron: De Smaak van Italie

procacci1885.it, Via de’ Tornabuoni 64/r, Florence

Floret


De founders van Floret hebben de groeiende trends rondom gezond en duurzaam eten perfect begrepen. Het lijkt een behoorlijk gewaagde zet om hoofdzakelijk veganistische gerechten en detox-sappen aan te bieden in een stad die doordrenkt is van, laten we eerlijk zijn, gerechten met een behoorlijk hoog cholesterolgehalte en waar rood vlees, kaas en wijn nog steeds het podium rocken. Floret Bar is gevestigd in het meest

beruchte, luxe warenhuis van Florence; Luisa via Roma, en je bevindt je hier in een verrassende oase van rust. Het menu biedt wat de eigenaren ‘smartfood’ noemen; rauwe zalm, zwarte rijst, rucola, watermeloen, avocado en aubergine. Altijd gepresenteerd in frisse en kleur- rijke combinaties. Op deze manier eten zou je kracht moeten geven, zo vertelt het personeel… Of dat zo is, kunnen we niet met zekerheid zeggen. Wel kan het in ieder geval een manier zijn om je een goed gevoel over jezelf te geven nadat je per ongeluk veel te veel geld hebt uitgegeven aan die Bottega Veneto-jeans op de verdieping eronder. Je bent in Luisa via Roma of niet…

ontdek-de-favoriete-hotspots-van-locals-in-florence
Bron: De Smaak van Italie

floret-bar.com, Via Roma 19-21/r, Florence

Ontdek nog meer hotspots en meer in de nieuwe najaarseditie van De Smaak van Italië.