Pippo Pollina. Van straatmuzikant tot bekend artiest!

Pippo Pollina

De singer songwriter Pippo Pollina begon zijn zijn carrière in Amsterdam begon.  Dertig jaar geleden stond hij namelijk als straatmuzikant op de Dam. Pippo Pollina is donderdag 1 november van 20:15 – 22:00 in Kruisherenkapel in Uden te zien. Tickets www.ticketmaster.nl

Pippo Pollina

Pippo Pollina

Achtergrond

Het laatste album van Pippo heet Il sole che vera. Voordat Pollina professionele musicus werd was hij met hart en nieren journalist. Hij is in 1963 in Palermo geboren. Later ging hij rechten en klassieke gitaar studeren.

Als journalist lag zijn passie bij het ontmantelen van de maffiose structuren in Italië. Echter is zijn hoofdredacteur vermoord door de Cosa Nostra. Daarom keerde Pollina de journalistiek te rug toe en ging op reis door Europa. Overigens verdiende hij zijn geld als straatmuzikant. Met name als muzikant op de Dam in Amsterdam.
 

In Nederland is Pippo Pollina bekend bij een select gezelschap. Echter is hij in Italië, Duitsland en Zwitserland bekend bij een groot publiek. Verder is hij een van de vooraanstaande artiesten in de Italiaanse singer- songwriter traditie. Daarnaast speelde hij in de Arena van Verona voor 10.000 fans.

Bovendien houdt Pollina van samenwerken met andere musici zoals o.a. Konstantin Wecker, Georges Moustaki en Edith Piaf. Ook speelde hij met het London Session Orchestra en werkte hij samen met de bekende Chileense groep Inti-Illimani.

Pippo Pollina

Pippo Pollina

Ook al heeft Pollina lang geleden de rechtswetenschappen en de journalistiek achter zich gelaten, zijn teksten zijn sociaal bewogen, geëngageerd en poetisch.

De officiële site van Pippo Pollina http://www.pippopollina.com
Social media http://www.facebook.com/PippoPollinaAmsterdam/?ref=ts&fref=ts