Puglia. Ontdek het Zuiden van Puglia!

Puglia
Er valt veel te ontdekken

In het zuiden van Italië, de regio Puglia valt veel te ontdekken. Puglia kenmerkt zich door de uitgestrekte olijfboomvelden. Met name door de witte lage stenen muren. Deze dienen ter afscheiding van landeigenaren. Daarnaast is Salento is een van de mooiste regio’s van Puglia.

Bovendien ligt de streek Salento tussen de Adriatische en de Ionische zee. Alsmede met het meest zuidelijkste strand waarvan Lecce de hoofdstad is. Overigens wordt Lecce het Firenze van het Zuiden genoemd.

Voorts is er niet alleen veel te zien qua kerken, musea en monumenten maar hier vind je ook de bekende modewinkels. Daarnaast is het heerlijk genieten op de terrassen. Met als aanrader om de streekgerechten uit te proberen.

Daarnaast zijn de bezienswaardigheden in Lecce onder andere: Piazza del Duomo, Romeinse Amfitheater, Santa Croce, Sant Oronzo en Piazza Mazzini.

Verder is een andere mooie stad om te bezoeken Otranto. Aangezien het een stad vol historie, artistiek en cultureel erfgoed is. Daarnaast heeft Otranto lange stranden die beschut zijn door de duinen. Bovendien is het landschap zeer divers. Kortom ontdekt de kleine baaien, hoge kustgebieden en grotten. Er valt veel te ontdekken in deze stad.

Het perfecte uitgangspunt om Puglia te ontdekken is Casa Ulmi of Casa Teresa in Otranto.

Casa Ulmi & Casa di Teresa

Uggiano La Chiesa/Otranto

Casa Ulmi ligt op 45 km van Lecce, en op 93 km van de luchthaven van Brindisi. Bovendien is Uggiano La Chiese het perfecte vertrekpunt voor een fantastische vakantie. Tevens kun je genieten van de prachtige natuur. Dit komt mede door de afwisselende kuststrook met adembenemende baaien.

Daarnaast is het genieten van de fantastische keuken. Kortom dit is slechts een kleine greep van wat deze streek te bieden heeft. Casa Ulmi in Uggiano en Casa di Teresa in Otranto zijn prachtige appartementen. Bovendien volledig nieuw ingericht met behoud van de traditionele kenmerken van deze streek.

ontdek het zuiden van Puglia

Casa Ulmi, Uggiano la Chiesa

Wilt u een appartement huren schrijf dan naar italienu@gmail.com of direct via de site www.casaulmi.it

Vermeld er even bij dat u van ItalieNu.nl komt.

Uw vakantie in een huisje tussen de olijfbomen buiten een pittoresk klein dorpje in Puglia. Casa Ulmi in Uggiano La Chiesa bestaat uit 6 appartementen met uitgebreide voorzieningen. Badkamers met douche, keuken, ijskast, eigen terrasje, barbecue. Met onder andere een schitterend zwembad zorgen ervoor dat u aan niets ontbreekt.

Daarnaast hebben de twee grotere appartementen een afwasmachine. Het huis is twee jaar geleden volledig nieuw gebouwd. Echter in de traditionele stijl van het zuiden. Buiten geniet u op het grote terras van de olijfbomen. Met overigens het zwembad met douche, toilet en een gezellige barbecue. Casa Ulmi is het ideale uitgangspunt om tripjes te maken naar de kust of het strand (2km) naar Lecce of St. Cesarea.

ontdek het zuiden van Puglia

Ontdek het zuiden van Puglia

casa_ulmi_otranto3

Casa Teresa Otranto

ontdek het zuiden van Puglia

ontdek het zuiden van Puglia

Otranto is een bijzonder vestingstadje aan de kust van Zuid Puglia. Tevens vindt u in het autovrije centro storico tal van kleine straatjes. Straatjes met leuke boetiekjes en geweldige restaurants.

De 2 appartementen bevinden zich in een oude vestingtoren van het Castello D’Otranto. Deze zijn ingericht met prachtig (antiek)meubilair. U bevindt zich midden in het centrum met uitzicht op de zee. Daarnaast bevinden de strandpaviljoens van Otranto zich op 5 minuten afstand.

Otranto is voor jong en oud een belevenis. Kortom geniet van de Italiaanse cultuur en levendigheid. De geschiedenis van Otranto is daarbij zeer bijzonder. Met bovendien om de hoek van het appartement  een beroemde kathedraal met het grootste mozaïek van Europa.

ontdek het zuiden van Puglia

ontdek het zuiden van Puglia

Booking.com

BOEK deze B&B bij BOOKING.COM

Boek direct bij Booking.com
Wilt u een appartement huren schrijf dan naar italienu@gmail.com

of direct via de site http://www.casaulmi.it/vermeld er even bij dat u van ItalieNu.nl komt.

Bekijk ook https://www.italienu.nl/salento/