Salento. Lu Salentu, lu sule, lu mare, lu ientu!

Salento

Op mijn opmerking: ‘er waait hier in Salento wel steeds lekker een windje’, werd er gelijk gereageerd door een van de inwoners. Hier in Salento zeggen we in dialect: ‘Lu Salentu: lu sule, lu mare, lu ientu, of in het Italiaans, ‘Il Salento: il sole, il mare, il vento’. Dit betekent dus: Salento, De zon, de zee en de wind.

Salento is een prachtige streek met mooie stranden en rotspartijen. Er valt veel te ontdekken. Zoals het romantische Otranto, of de mooie stad Lecce. En nog veel meer… Lees daarom verder en ontdek wat er te beleven valt in het zonnige Salento.
 

Het zonnige Salento!

Otranto

Wanneer je in de richting van het centro storico van Otranto loopt wordt je gelijk gecharmeerd door de prachtige ligging aan de zee. Aan de buitenkant van het Centro ligt een grote promenade waar je heerlijk kunt wandelen. Vanuit hier kijk je namelijk op het strand van Otranto en het heldere blauwe water. Via de stadspoort loop je naar het oude centrum van Otranto. Links en rechts in de straten zie je talloze kleine winkeltjes waardoor het centrum vooral ’s avonds druk bezocht wordt. Ook in Otranto zijn er verder verschillende restaurants te vinden.
Otranto

Vanuit Otranto is het mogelijk een boottocht te maken. info hierover Je kunt kiezen voor een halve of hele dag. De boot vaart dicht bij de kust en op verschillende plekken wordt er gestopt waardoor het mogelijk is om in de zee te zwemmen. Dus is dit de ultieme gelegenheid om een duik te maken in het prachtige blauwe water.

boottocht

Een goed vissrestaurant in Otranto:

Ristorante Classe 80
Visrestaurant
Via Guglielmotto D’Otranto 35
73028 Otranto LE, Italië

Il “Lago di Bauxite” di otranto

Een mooie plek om naar toe te gaan is het Bauxietmeer. Dit kun je combineren om eerst richting de kust te lopen en te genieten van het prachtige uitzicht om daarna het bauxiet meer te bezoeken.

Het is geen natuurlijk meer maar het is steengroeve van bauxiet. Dit is een erts waaruit aluminium wordt gewonnen. Het meer ligt dicht bij de vuurtoren van Punta Palascia en Monte Sant’Angelo. De Bauxiet steengroeve is in de de jaren ’40 ontdekt en dicht gegaan in 1976 waardoor er later een meer is ontstaan. Het meer is populair om zijn vormgeving en de aparte rode kleur aan de wal van het meer. De aarde in de omgeving is ook roodachtig van kleur waardoor je kleding wel vies kan worden. Daarom raad ik aan om geen witte kleding of schoenen aan te doen.

Grotte Zinzulusa

info Grotta Zinzulusa Dit zijn een van de bekendste grotten in Salento. Het is mogelijk om met een gids de grotten bezoeken. Na het bezoek aan de grotten kun je met een boot mee om vanuit de zee andere grotten te bekijken door er naar binnen te varen.

Zinzulusa

Grotte Zinzulosa

Spiagge delgi Alimini

Spiagge delgi Alimini is een van de mooiste stranden van Otranto, gelegen vlakbij de Alimini meren. Het zijn zoetwatermeren en worden fontanelen Alimini genoemd. Een leuke strandtent waar je ook goed kunt eten is Balnearea. info Balnearea

Balnearea

Porto badisco

Porto Badisco is een strand wat is gelegen in een grote inham. Daarom is het een mooie plek om te zien. Daarentegen is het strand en zand is wat minder van kwaliteit.

Porto Badisco

Porto Badisco

Leuca Marinella

Daarentegen kun je heerlijk aan de kust kunt zitten bij in Leuca Marinella. Vanaf verschillende punten vanaf de terrassen kun je de zee in via een trap of vlonder waardoor het mogelijk is om te gaan zwemmen in de zee. Info: Via Magna Grecia, 73053 Patù LE, Italië
Marinelli vacanze

salento

salento

Marinella

Santa Cesarea terme

In Santa Cesarea staat het kuren centraal. Daarom ruik je de lucht van zwavel al wanneer je Santa Cesarea terme binnen komt rijden. Dus wanneer je tot rust wil komen van van kuren houdt is dit de perfecte plek. Langs de kust zijn er prachtige gebouwen te zien.
info terme santa cesarea

Santa cesarea terme

Santa sesarea terme

Callipoli

Callipoli is een mooie stad aan de zee en is daarom de moeite waard om te bezoeken. In het oude centrum vind je een wirwar aan kleine straatjes. Gallipoli ligt aan de golf van Taranto.

Galipoli

Verblijf in Salento….

Overigens wanneer je na dit verhaal over Salento enthousiast bent geworden en in deze prachtige streek je vakantie wilt vieren. Zou je kunnen overwegen om bij I Mestri in Uggiano La Chiesa te gaan overnachten. Dit is een gloednieuw kleinschalig vakantie residentie. Met prachtige appartementen van alle luxe voorzien. Voor meer informatie en foto’s bekijk de Facebook pagina. Facebook I Mestri.

Mocht je interesse hebben kun je ook contact met Italienu opnemen, zodat wij kunnen informeren naar de mogelijkheden. italienu@gmail.com. Mocht je rechtstreeks contact opnemen, zou ik het op prijs stellen dat je vermeld dat je van ItalieNu komt.

 

Door ItalieNu.