Scorrano. Lichtfestival Santa Domenica


Miljoenen artikelen

Scorrano

Op een van onze vakanties werden we er op geattendeerd om naar Scorrano te gaan. Scorrano is een gemeente in de provincie Lecce. De stad die één keer per jaar veranderd in een lichtfestijn. Dit is niet zomaar een lichtspektakel. Vele mensen uit alle uithoeken van Italië komen hier naar toe. Bovendien komen niet alleen mensen uit Italië. Uit de hele wereld komen de mensen naar Scorrano om dit lichtspektakel te zien.

Op verschillende plekken in Scorrano begint het spektakel van het licht. De enorme bouwwerken van lichtjes komen tot leven. Dit gaat op de maat van de muziek. Wanneer op de ene plek het spektakel is opgehouden lopen de mensen naar de volgende lichtshow. Het spektakel wordt afgesloten met een vuurwerkshow.

Vier dagen lang kun je de lichtshow zien. Deze show wordt een aantal keer in de avond herhaald. Echter is het aan te raden om vroeg te gaan want je kunt alleen maar buiten de stad parkeren. Omdat op een gegeven moment er geen auto meer in mag en ben je met de auto binnen kun je niet meer naar buiten.

Scoranno

Scorrano

Wanneer je Scorrano binnenloopt zie je gelijk al de enorme witte stellages waar de honderden lichtjes in verwerkt zijn. De meterslange en hoge stellages zie je in de stad deze periode die vervolgens tijdens de lichtshow allemaal aangaan.

Scorrano

Scorrano

Santa Domenica

Ieder jaar in Juli wordt dit feest gehouden ter ere van de Santa Domenica. De legende verteld dat wanneer er een inwoner van Scorrano erg ziek was dat een van de leeuwen van het standbeeld van Santa Domenica naar het huis werd gebracht van de zieke. Daarom werd hier werd gebeden voor genezing. Gedurende de processie, waar ook de zieken aan deelnamen werd er daarom geld gegeven aan de Heilige. Dit geld werd vastgeknoopt met linten aan het Heilige Beeld Santa Domenica.

Scorrano

Scorrano

Voor nog meer achtergronden de geschiedenis van Santa Domenica, het Festival, de lichten en van Scorrano lees dan verder op de Officiele website