Staatsbezoek Italie. Willem Alexander en Maxima in Italië!

Staatsbezoek Italie

Staatsbezoek Italie

Staatsiefoto: Bron www.koninklijkhuis.nl

Koning Willem Alexander en Maxima brachten een staatsbezoek aan Italië. In Italie noemt men Willem Alexander Guglielmo Alessandro. Het bezoek vond plaats van van 20 tot en met 23 juni 2017.

Echter vond dit staatsbezoek plaats om onder andere de handels betrekkingen te versterken. Met name tussen het noorden en het zuiden van Europa. Daarom waren het vier intensieve dagen. Bovendien werden er besprekingen gehouden met de Italiaanse president Sergio Mattarella. En onder andere met de premier Paola Gentiloni en Papa Francesco in het Vaticaan.

Milaan

Daarnaast stond er een uitgebreid programma op de agenda in Milaan. Onder andere de handelsbetrekkingen tussen Nederlandse en Italiaanse ondernemers. Er werd gesproken over tuinbouw, voedsel, waterzuivering en textiel.

Palermo

Ook aan Palermo heeft het Koningspaar een bezoek gebracht. Immers heeft Italië te kampen met een crisis vanwege de immigranten.
Vakantie Italie

Als kind bracht Alexander al veel tijd door tijdens zijn vakanties in Italië. Bovendien had Prinses Beatrix  een huis in Monte Argentario.

Ten slotte

De Italiaanse ambassadeur Andrea Perugini was ook aanwezig tijdens het staatsbezoek in Italië.

Fotoserie: FOTOSERIE BEZOEK AAN ITALIE

Nederlands Dagblad

Bezoeken:

21 juni: Het koninklijk paar bezoekt Palermo, Sicilië.

Eveneens bracht het Koninklijk paar een staatsbezoek aan de Paus op donderdag 22 juni.

22 juni:

Bezoek aan de Paus 1

Bezoek aan de Paus 2

23 juni 2017:
Bezoek Palermo:

Dankwoord Koning Willem Alexander