Stijlvol Italiaanse koffie drinken

Stijlvol Italiaanse koffie drinken

Insieme, Unite Europe!

Toto Cutugno won voor Italië in 1990 het Eurovisie Songfestival met het liedje ‘Insieme’, oftewel ‘unite europe’. Zijn echte naam is Salvatore en hij schreef zelf de arrangementen en tekst voor deze grote hit.

Met dit lied wilde hij een boodschap overbrengen. Wanneer we elkaar respecteren en helpen, zijn we met zijn allen sterker. Waardoor we beter door moeilijke perioden heenkomen. Op dat moment erg toepasselijk, maar absoluut nog steeds actueel in het kader van de Corona / Covid-19 crisis.

De mensen zijn in heel Europa (en zelfs daarbuiten) angstig. De economie staat zeer zwaar onder druk en de toekomst is onzeker. Samenwerken is het enige antwoord om daar weer uit te komen. Voor Italië en Nederland geldt dat zeker. Er komen grote hoeveelheden producten vanuit het zonnige zuiden naar ons land. In Italië gebrande en verpakte koffie is absoluut één van de meest gekochte en meeste gewaardeerde Italiaanse producten.

Stijlvol Italiaanse koffie drinken

De Nederlandse vestiging van Manuel Caffè

1990 is ook het jaar dat Jaco en Celesta van Dam uit Vlaardingen de Nederlandse vestiging van Manuel Caffè startten. Zij begonnen met de import en distributie van dit koffiemerk- en branderij.

Deze werd opgericht in 1975 door Guiseppe en zijn vrouw Bruna de Giusti in San Vendemiano, Treviso. Samen met hun drie kinderen, Emanuela, Mauro en Cristina, die inmiddels het bedrijf hebben overgenomen. De groei is continue doorgezet en inmiddels worden er naar meer dan 60 landen producten van Manuel Caffè geëxporteerd.

De 1e klanten in Nederland waren de Italiaanse restaurants: Il Mago in Papendrecht en La Gondola in Rotterdam. (Tegenover het Hilton Hotel).

Taveerne d’Ouwe Haven in Vlaardingen was klant nummer drie. Waar op dat moment Herman den Blijker de scepter van de keukenbrigade zwaaide. Nu zijn we 30 jaar verder! Via wederverkopers en een eigen website www.baristaservies.nl wordt nog dagelijks de Italiaanse espressocultuur uitgedragen.

Als één van de eerste pioniers van promotie voor de Italiaanse espressocultuur hebben Jaco en Celesta een grote bijdrage geleverd. Dit geldt voor zowel de promotie als de huidige populariteit voor de Italiaanse espressocultuur.

Horeca zwaar getroffen!

Op dit moment is in vele landen onder andere de horeca gesloten. Iets wat niemand zich ooit had kunnen bedenken, is de huidige realiteit. Een ongelooflijke klap voor alle ondernemers en de werknemers. Deze worden zwaar getroffen! Het is absoluut onzeker hoe lang het gaat duren en wat op korte en lange termijn de gevolgen zullen zijn.

Ook de toeleveranciers zijn zwaar getroffen! Het koffiemerk Manuel Caffè met hun activiteiten is daar een voorbeeld van. Inmiddels hebben meerdere klanten koffie to go als beperkte compensatie aangeboden. Toch is er een onverwacht grote verkoopdaling gekomen, die eigenlijk vrijwel niet op te vangen is. Het is van harte te hopen, dat het van korte duur zal zijn.

Samenwerken en elkaar steunen!

Door middel van samenwerkingen als deze mogelijkheid op ItaliëNu kan er een platform worden geboden aan de Italiaanse cultuur. Zodoende kunnen de producten worden aangeboden aan de liefhebbers van deze cultuur. De liefhebbers kunnen op hun beurt steunen, door simpelweg de producten aan te kopen. Voor zichzelf, of als cadeau voor anderen; verjaardagen, jubilea, of gewoon zomaar…..

Als blijk van liefde of vriendschap aan dierbaren of vrienden en kennissen. Omdat er tijdelijk niet het directe sociale contact mogelijk is. En in deze onzekere tijden is een blijk van vriendschap of waardering nog waardevoller voor de ontvanger.

Bij elke aankoop via www.baristaservies.nl kan iedereen in de kassa-omgeving gebruik maken van de kortingscode insiemeNu. Dit is een extra korting bovenop de inmiddels al scherpe prijsstelling.

Als extra optie kunt u bij aankoop bij de ‘opmerkingen’ een voorstel doen. U kunt iemand aanbevelen om een gratis koffiepakket toegestuurd te laten krijgen. Iemand die het verdient, of iemand die het goed kan gebruiken op dit moment. Uit alle inzendingen worden drie (of misschien wel meer) personen gekozen om een koffiepakket toegestuurd te krijgen.

Samen redden we het wel! Zoals Toto Cotugno al in 1990 zong met de achteraf gezien profetische titel voor 2020: ‘insieme’!

Sterkte voor iedereen!

Stijlvol Italiaanse koffie drinken

Italienu biedt steun: klik hier