Suvereto. Een romantisch dorp in Toscane!

Suvereto

Dit is een bijzonder dorp in in Toscane. Bovendien valt dit dorp onder de provincie Livorno. Suvereto is een dorp die de moeite waard om te bezoeken.
Het oude dorp straalt warmte uit en we worden daarom  gelijk enthousiast. We volgen de straat die behoorlijk schuin omhoog loopt. Via deze straat komen we in het centrum van het dorpje terecht.

Vanuit hier ontdekken we de vele andere smalle straatjes. Omdat er een goede sfeer hangt in het dorp is het heerlijk ontspannen wandelen. Ondertussen horen we de geluiden door de openstaande ramen van Italianen die druk aan het praten en aan het eten zijn. Het gezellige gebabbel vult de straat waar we doorheen lopen. We lopen langs een restaurant en de geur van oregano vermengd met knoflook komt onze kant op. Door deze heerlijke geur krijgen we echter gelijk trek. Vandaar dat we dan ook naar binnen gaan.  Kortom we laten ons verassen door de streekgerechten die worden geserveerd in het restaurant.

Suvereto

Suvereto

Het dorp is namelijk vooral ’s avonds schilderachtig. Dit komt met name doordat in het dorp diverse huizen en kerken zijn verlicht. Dit geeft een goudgele gloed over de straten in het dorp. Als je van fotograferen houdt is dit je kans. Met dit licht krijg je immers de mooiste foto’s.

Suvereto

Suvereto

Op een andere avond zijn we teruggekeerd naar Suvereto om nog meer te ontdekken van het prachtige dorp. Na een rondwandeling door het dorp komen we de wijnbar “La Barone”. Omdat het er zo gezellig uitziet besluiten we hier op het terras te gaan zitten. De eigenaar verwelkomt ons heel gastvrij en vertelde het een en ander over de wijnen uit de streek. We volgen het advies van de man op en bestellen wijn die hij ons adviseerde.

Daarna genieten we van de voortreffelijke wijn op de zwoele zomeravond op het gezellige.

Bij de Bar “La Barone”, is ook Wifi beschikbaar.

Suvereto

Suvereto

meer info via Wikipedia

Door Elisa van ItalieNu