Tips na de vakantie. Laat je Italiaanse vakantie nog iets langer duren!

Tips na de vakantie

Als je terugkomt van je mooie vakantie in Italië, wil je maar één ding! Zo snel mogelijk weer een nieuwe vakantie boeken. Jammer genoeg moet je dan meestal een aantal maanden wachten. Speciaal voor de Italië liefhebber hebben we een aantal leuke ideeën verzameld. Zodoende kun je dat zomerse en Italiaanse gevoel nog even vast houden.

Voetbalshirtje van La Squadra Azzurra

Waar oranje de kleur is van Nederland, is daarentegen de kleur azuurblauw van Italië. Immers behaalde het Italiaanse voetbal elftal triomfen voornamelijk in het klassiek blauw gekleurde shirt. Wie kent het niet? Bovendien is het shirt beschikbaar voor mannen, vrouwen en kinderen. En is ideaal om zelf in te sporten. Zelfs in de regen heb je dan nog een beetje een zomers gevoel.

 

nazomeren
Italiaanse wijnen

Een restaurantje met een pastaatje en een wijntje. Heerlijk om je vakantie s’ avonds nog een keer te overzien. Fijn terug blikken op alle belevenissen. Dit kan natuurlijk ook als je terug bent in Nederland. Italië kent immers vele goede wijnen en wijnhuizen.

De bekende wijnen zoals de Montepulciano d’Abruzzo en de Lugana Castulliano van Pratello geven dat typische Italië gevoel. De wijnen zijn o.a. verkrijgbaar bij Greetz.

 

wijn italie

Olijfolie op brood

Olio d’oliva, oftewel olijfolie, is een echte Italiaanse lekkernij. Bovendien kun je deze makkelijk meenemen uit Italië. Iedere (overdekte) markt in Italië kent wel een kraampje waar de flesjes uitgestald staan. De verkoper zal je graag informeren over de olijfolie. Meestal laat de verkoper de olie proeven, waardoor je zult de kwaliteit gelijk zult herkennen.

Wanneer je deze olie in Nederland weer op een stokbroodje of over een focaccia sprenkelt, denk je weer aan die markt in Italië. Op de markten in Italië verkopen ze onder andere ook producten zoals truffel. Zeker niet laten staan!

Bij Italiaanse delicatessenwinkels in Nederland kan je natuurlijk ook heel goed slagen.

 

tips na de vakantie

Italiaans dagje / avondje uit

Daarnaast heeft Italië enorm veel te bieden op cultureel vlak. Zoals de Italiaanse muziek, opera en geschiedenis. Ook in Nederland valt er veel te beleven op Italiaans cultureel gebied.

Een dagje cultuur kun je natuurlijk combineren met een bezoek aan een goed Italiaans restaurant!

Wat is nou niet leuker om een keer een opera te bezoeken.  Bijvoorbeeld van Puccini of Verdi. Of anderzijds de geschiedenis van de Romeinen te bekijken in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Bovendien staat het Nationale Opera & Ballet in Amsterdam  wereldwijd bekend als één van de meest hoogstaande operahuizen. Bekijk de agenda waar bijna altijd wel een echte Italiaanse opera op staat.