Torre del Lago. Prachtige plek aan het meer!

Torre del Lago

Deze stad ligt in Toscane. Eens was dit de thuisbasis van Giacomo Puccini. Hier heeft hij bovendien een prachtige villa laten bouwen. Daarna is op een steenworp afstand van zijn villa later het theater gebouwd.

Theater

In dit theater kun je getuige zijn van de mooiste opera’s. Ook worden hier concerten gegeven van diverse artiesten. Het is daarom een geweldige ervaring om bij één van deze opera’s aanwezig te zijn. Bovendien kun je vanuit het theater over het meer kijken. De ligging van het theater is daarom betoverend. Vanaf de zitplaatsen kun je het meer en de bergtoppen in de verte zien liggen. Echter is het wel handig om ‘s avonds bij een bezoek aan de opera een vest mee te nemen. Het kan immers wel fris worden wanneer de zon ondergaat.
Zodra je in Torre de Lago aankomt ademt het direct een en al opera en Puccini uit. De straten in Torre del Lago zijn vernoemd naar de beroemde opera’s die Puccini heeft gecomponeerd. Opera’s zoals Tosca, Turandot, La Boheme enz. Het is mogelijk om de Villa Museo Puccini te bezoeken. villa te bezoeken.

Torre del Lago

Torre del Lago

Torre del Lago

Torre del Lago

Op de site van Puccinifestival kun je de actuele opera’s en concerten vinden.

Wanneer je in de buurt bent van Torre del Lago, is het zeer de moeite waarde om deze bijzondere stad te bezoeken.

Giacomo Puccini. Componist voor de meest prachtige stemmen!

Door Elisa van ItalieNu