Tremiti eilanden. Ontdek de schoonheid van deze eilanden!

Tremiti eilanden

Deze eilanden vind ik zelf een de “parel” van Puglia. De Isole Tremiti worden gevormd door “Isola di San Domino”, Isola di Caprare, il Cretaccio en Isola di San Nicola. Het is mogelijk om vanuit Vieste een boottrip te maken. Overigens kun je ook vanuit Rodi Garganico, Peschici een boottrip maken.

Wij zijn vertrokken vanuit Vieste. Vanuit hier vertrekt de boot naar de Isole Tremiti. De reis naar de eilanden duurt ongeveer twee uur. Dit is op zich al heerlijk en als je geluk hebt kun je nog dolfijnen tegen komen.

"Tremiti

De Tremiti eilanden zijn voornamelijk gevormd door kalksteen en klei. De rotsen hebben een witte kleur en steken prachtig af tegen de blauwe kleur van de zee. De rotsen aan de kust hebben een lang proces van erosie ondergaan, waardoor de kusten er ruig en steil kunnen uitzien. Door de erosie zijn er inhammen en rotsen gevormd in bizarre vormen.

Nadat we aangekomen op het eiland San Domino zijn we op een andere boot overgestapt die ons langs de grotten bracht van het eiland. Dit was een spectaculaire ervaring omdat het mogelijk was om binnen te varen in sommige grotten.

Nadat we langs de grotten waren gevaren hebben we een bezoek gebracht aan het eiland San Nicola. Het is een eiland met veel hoogte verschillen.

"<yoastmark

Vanuit de haven waar we hebben aangemeerd gaan we in een schuine weg omhoog, we lopen door een grote poort, een oude wachttoren, genoemd Cavaliere del Crocifisso. We vervolgen onze weg en komen uit bij Pozzo della Meridiana. We vervolgen onze weg via een grote brede stenen trap die ons naar de kerk Santa Maria a Mare brengt.

De trip naar de Tremiti eilanden is vooral genieten van het natuurlijk schoon. Vooral de kalkstenen rotsen van de eilanden die tegen het blauw van de zee afsteken zijn geweldig om te zien. Doordat je veel op de boot zit krijg je een hele andere indruk van de eilanden. Hierdoor voel je je een met de natuur en je kunt de mooiste foto’s maken.

Meer informatie over deze eilanden.

Door Elisa van ItalieNu