Turijn. De beste plekjes van Turijn.

Turijn

Turijn is een stad met veel galerijen van ongeveer 18 km lang. Daarom is het goed toeven in de stad. Met name als de zon schijnt is het heerlijk koel in de galerijen. Daarentegen is het met regenachtig weer lekker droog lopen. In Turijn kunt je op verschillende plekken in de stad heerlijk lunchen of dineren.

Restaurant

Wat met name een goede plek om te eten is restaurant Arcadia. Dit is een mooi restaurant waarin vroeger overigens een koetshuis gevestigd was. Dit is een Italiaans Restaurant alsmede een Sushi Bar. Het restaurant is gelegen aan de Galleria Subalpina (Piazza Castello) 10123 Torino. Telefoon 011.561.38.98. Het webadres is (www.foodandcompany.com) . Zondag gesloten.

Turijn

Turijn

Bed & Breakfast

Voor een leuke B&B ben je bij ‘Ai Savoia’ op het juiste adres. Bovendien beschikt deze B&B over zeer nette kamers. Verder hanteren ze een lage prijs voor deze kamers. Het internetadres van deze B&B is www.aisavoia.it.

Chocola

Mocht je nou gek zijn van chocolade ga dan eens naar  cioccolateria A. Giordano dal 1897. Deze winkel verkoopt voortreffelijke chocolade. De winkel is gevestigd aan de Via Volpiano 77, 10040 Leini, Torino.  Telefoon: 011.9988380. Het website adres van deze winkel is www.giordanocioccolato.it

Turijn

Turijn

Egyptisch museum

Echter een must om te doen is om het Egyptische museum te bezoeken. Aangezien je versteld zult staan wat het museum te bieden heeft.

Museo Egizio di Torino. De entreeprijs is 7,50 euro. Het museum zit aan de Via Accademia delle Scienze 6 – 10123 Torino. Telefoon: 011-5617776. Het website adres is www.museitorino.it

Wat nog meer te bezoeken

Het Palazzo Reale van Turijn is ook de moeite waard om te bezoeken. Entree 6,50 euro.
Daarnaast is het aan te raden om de prachtige Basiliek te bezoeken. Deze Basiliek heet: Basilica Santuario della Consolata.Deze ligt aan de Via M. Adelaide 2, 10122 Torino

Aan het einde van de Via Roma is de ingang van het Koninklijk paleis waarin het koninklijke huis van Savoie heerste. Een mooi park om te bezoeken is: Parco Valentino. Dit park wordt gekenmerkt door een 16e eeuws kasteel.

Mole Antonelliana

Dit is een van de herkenbare punten van Turijn omdat het gebouw 167 meter hoog is. Daarnaast heeft het een groot dak met een spitse punt. Waardoor hij prominent zichtbaar is. Bovendien is het in de Mole mogelijk om met een doorzichtige lift het dak en het van binnen te bekijken. Echter moet je geen last hebben van hoogtevrees! Eenmaal boven gekomen heb je wel een mooi uitzicht over de stad Turijn. Overigens is het Museo del Cinema hier gevestigd.

Mole Antonelliana

Kortom mooi om te bezoeken:

• Basilica de Superga
• Duomo di Torino a Sacra Sindone
• Basilica di Sonsiloto
• Piaza San Carlo
• Castello e Parco del Valentino
• Museo di arte Antica
• Museo delle antiche Egizie di Torino
• Mole Antonelliana
• Juventus Stadion

De hoofdstad

Turijn is de hoofdstad van de Regio Piemonte. Bovendien hebben in 2006 de Olympische Winterspelen hier plaatsgevonden. Daarnaast ligt Turijn aan de belangrijkste rivier van Italië, de Po.

Turijn

Turijn

Pleinen

Overigens zijn dit de belangrijkste pleinen:  Piazza Castello en Piazza San Carlo. Tevens staat op het Piazzo San Carlo het Ruiter standbeeld van Emanuelle Filiberto van Savoye (uit 1838). Daarnaast wordt het Piazza Castello gekenmerkt door het monumentale Palazzo Madama uit de middeleeuwen.

Uiteraard is het altijd handig om eerst een stadsplattegrond te kopen.

Door Elisa van ItalieNu

Get Your Guide

Ontvang een welkom in Turijn van een vriendelijke en gepassioneerde lokale, en ontdek de stad als een inwoner. Leer de geheimen over waar je boodschappen kunt doen, hoe je overal kunt komen en nog veel meer.

Welkom in Turijn: privétour met een lokaal