Umbria. Ontdek de Parels van Umbrië!

Umbria. De parels Norcia, Cassino en Subiaco.

Umbria

Umbria


ItalieNu was uitgenodigd door de Italiaanse Kamer van Koophandel en de Italiaanse Ambassade om de presentatie bij te wonen van “The route of Saint Benedict”. Door de drie burgemeesters werden Cassino, Norcia en Subiaco gepresenteerd. Er werd een toespraak gehouden in de aanwezigheid van 52 journalisten en touroperators.

De heer 1e secretaris de heer M. Di Sabatino, afgevaardigde van de Italiaanse Ambassade opende de presentatie.

Presentatie

Door middel van een video hebben we een goede indruk kunnen krijgen van het Groene hart van Umbrië. De burgemeester vertelde dat het onmogelijk is om in vijf minuten uit te leggen wat er allemaal mogelijk is in deze streek om te zien en te doen. Niet alleen Cassino, Norcia en Subiaco zijn prachtig en zijn rijk aan cultuur, maar in de buurt zijn ook de beroemde steden zoals Perugia, Assisi, Spoleto en Lodi te bezoeken.

Er komen steeds meer toeristen naar Italië. In 2014 waren dat er 2 miljoen. Steeds meer mensen gaan Italië waarderen door de vele heerlijke producten, natuur en cultuur.

Rond Cassino, Norcia en Subiaco zijn er vele mogelijkheden voor jong en oud. Er zijn tal van kleine stadjes, veel mogelijkheden tot sporten, o.a. rafting en wandeltochten.

Cassino is een stad met een lange geschiedenis en heeft een strategische rol gespeeld in de geschiedenis van het oude Rome.

De route van San Benedetto, de drie steden vormen de gezamenlijke route van San Benedetto. Deze route kunnen door gidsen worden begeleid. Dit kan zowel te voet, tracking of mountainbiken http://www.camminodibenedetto.it/.

Subiaco met zijn oude geschiedenis is bijzonder om te bezoeken. Subiaco. Waar Nero zijn majestueuze villa liet bouwen. Met de bouw van deze villa heeft Nero de koers gewijzigd van de rivier, waardoor er drie kunstmeren ontstonden. Vandaar de naam Subiaco wat in het Latijns is Sublacum wat betekent onder de meren. De overblijfselen van deze villa zijn nog te zien. Er zijn 12 kloosters gebouwd, ook wel het heilige dal genoemd. Waaronder de Beroemde San Benedetto. De kloosterregel hier was: ‘Ora et Labora’ (bid en werk) Het is een indrukwekkende spirituele plek en bedevaartsoord.

In het oude klooster Monastero di Santa Scolastica is een drukkerij ontstaan door Gutenberg. Waardoor het de stad van de drukpers is geworden. Het is een prachtige stad met vele culturele mogelijkheden en een uur rijden vanaf Rome.

Monte Casino heeft een rijk verleden. In de tweede wereldoorlog zijn hier veel slachtoffers gevallen. Na de tweede wereldoorlog is de stad helemaal weer opnieuw opgebouwd. Het is een prachtige stad rijk aan cultuur. Gelukkig is het archeologisch gebied tijdens de oorlog gespaard gebleven. Zoals het Teatro Romano, Mausoleo c.d. di Ummidia Quadratilla, Anfiteatro romano, Mura urbane e acropoli en Ninfeo Ponari. Ook hier valt veel te ontdekken omgeven door de schoonheid van de natuur.

Op Gastronomisch gebied valt er ook nog veel te ontdekken. De heerlijke producten die in deze streek worden gemaakt zijn zeker de moeite waard om uit te proberen. Neem bijvoorbeeld de heerlijke verschillende kazen van Norcia of de overheerlijke prosciutto van Norcia.

umbrie lekkernijen

http://www.comune.cassino.fr.it/archivio10_notizie-e-comunicati_0_464_12_1.html
http://subiaco.italiavirtualtour.it/
http://www.comune.norcia.pg.it/
http://www.subiacoturismo.it/it/pagine/home
http://www.cassinoturismo.com/