Dorette Zwaans. Umbrie in geuren en kleuren!

Dorette Zwaans heeft het prachtige boek ‘in geuren en kleuren’ geschreven waarin ze de mooie streek Umbrie onder de loep neemt. Umbrie ook wel het tweede Toscane genoemd. Het boek is mooi geïllustreerd met foto’s uit de streek Umbrië. Ook komen de mooie fietsroutes van verschillende afstanden aan bod die Umbrië rijk is. Voor wie van Umbrië houdt of voor degene die op vakantie gaat naar Umbrië is het lezen van dit boek een perfecte voorbereiding voor een onvergetelijke vakantie.

Dorette ZWaans

Dorette Zwaans

Umbrië in geuren en kleuren.

Meer informatie over het boek

Dorette Zwaans

BRON: Dorette Zwaans. Umbrië in Geuren en Kleuren

Umbria is vruchtbare grond, meren en rivieren en zacht glooiende heuvels die van heel wat zonuren kunnen genieten. De heuvels en berghellingen zijn bedekt met een dikke deken van eiken- en beukenbossen en de vlakten staan vol wijn- en olijfgaarden. Vanwege dit rijke palet van groenschakeringen heet de streek ook wel ‘het groene hart van Italië’.

Umbrie

BRON: Dorette Zwaans. Umbrië in Geuren en Kleuren

Maar Umbria is meer dan alleen groen. Doorspekt van kunst, religie, cultuur, kookkunst en historie is deze regio één kleurenpracht. Je komt er ogen tekort. Umbria behoort dan ook tot de meeste veelzijdige regio’s van Italië. Echt een ideale plek waar voor iedereen wel iets te beleven valt. De regio is rijk aan historie en wordt al bewoond vanaf de vroege prehistorie! Umbriërs, Etrusken, Romeinen, Longobarden … Ze hebben hun sporen nagelaten. Uit de Middeleeuwen, toen Umbria een periode van grote rijkdom beleefde en de oude stadstaten uitgroeiden tot rijke vorstendommen, stammen de kenmerkende forten (le rocche) en de schilderachtige kasteelstadjes (borghi). Met tal van folkloristische of internationale evenementen en feesten wordt de geschiedenis in ere gehouden.

Dorette Zwaans

BRON: Dorette Zwaans. Umbrië in Geuren en Kleuren

Maar kunst en cultuur is niet het enige. Het groene heuvel- en berglandschap biedt ook tal van mogelijkheden voor buitensporten en wandeltochten. En als je van lekker eten houdt, kom je hier ook zeker niets te kort. Wil je fietsen, cultuur snuiven, lekker eten, luieren of juist sportief bezig zijn? Een kookworkshop volgen, een antiekmarkt bezoeken of dansen op een muziekfestival? Het is allemaal mogelijk in Umbria. Dorette Zwaans studeerde Italiaanse taal- en letterkunde en Vertaalwetenschap in Utrecht. Daarna studeerde, woonde en werkte ze in Italië, waaronder in Perugia. Nu vertaalt ze (Italiaanse) kinderboeken.

Dorette Zwaans

BRON: Dorette Zwaans. Umbrië in Geuren en Kleuren

Auteur: Dorette Zwaans
Paperback 160 pagina’s: 19,95
Uitgever: Edicola Publishing BV / Veltman Distribu
Boek te koop bij Bol.com
ISBN10 9491172921
ISBN13 9789491172922