Umbrie. Bezoek het groene hart van Italie!

Umbrie

Umbrie

Umbrië, wordt ook wel het ‘andere Toscane genoemd’.

Dat Umbrië zo wordt genoemd is echter niet zo verwonderlijk. Aangezien het het landschap van Umbrië  adembenemend mooi is. De natuur is hier wonderschoon en het landschap lijkt op die van Toscane. De heuvels hier immers net zo groen en glooiend. Daarnaast is Umbrië de streek van de Truffel. Dit merk je direct wanneer je in Umbrië bent. In verschillende restaurants worden er veel gerechten met truffel gemaakt. Daarom ben je hier op de goede plek als je van lekker eten en truffels houdt.
lago di trasimeno

 

Welke steden kun je bezoeken?

De steden die uiteraard mooi zijn om te bezoeken zijn Assisi, Perugia en Orvieto. Hoewel dit is nog maar een kleine greep van steden die je kunt bezoeken. Bovendien is ook het Trasimeno meer geweldig om te zien. Dit komt omdat het een rustig meer is met veel natuurschoon en mooie uitzichten.

Perugia

Dit is een prachtige stad en bovendien de hoofdstad van Umbrië. De oude stad kun je ook bereiken via een aantal roltrappen binnen in een oud gebouw. Zodoende kom je dan uit in het centrum van het ‘oude’ Perugia. Deze roltrappen heten de ‘scale rocca paolina’. De Moderniteit verenigt zich hier met het oude gebouw, prachtig om te zien!

scale paolina perugia

Meer informatie over de roltrappen.

Wat kun je nog meer bezichtigen?

Uiteraard kun je De Duomo San Lorenzo bezoeken. Dit is zeker de moeite waard. Voor deze Duomo staat de gotische Fontana Maggiore.

fontana perugia

Wat kun je verder bezichtigen.
• Porta Augusta
• Duomo van San Lorenzo
• Palazzo dei Priori
• Fontana Maggiore
• Rocca Paolina
• Palazzo Gallenga Stuart
• Etruskische muren
• Middeleeuws aquaduct

Assisi

trappen assisi

Dit is een geweldig stad! De stad kun je onder andere bereiken via een lange trappen. Het is een behoorlijke klim. Desondanks nemen vele Pelgrims deze trap om zo het centrum van Assisi te bereiken. Wanneer je boven bent wordt je beloond met een adembenemend uitzicht over Umbrië.

kathedraal assisi

De gebouwen van licht stenen kleur waardoor ze prachtig af afsteken tegen de blauwe lucht. De kathedraal van Assisi is in oude glorie hersteld na een zware aardbeving in 1997.Tijdens deze aardbeving is de koepel van de kerk helemaal ingestort. Na jarenlang restauratie is de kerk in oude glorie hersteld.

instorten kathedraal assisi

Sint-Fransiscusbasiliek is gebouwd voor Franciscus, met zijn crypte als kernpunt.
Het verhaal van Franciscus is interessant. Hij die afstand deed van alles om in armoede te leven in respect voor de schepping.

Orvieto

orvieto

De kathedraal van Orvieto is een van de mooiste kerken van Italië. De enorme voorgevel is met name uniek en prachtig beschilderd. Dit komt omdat de voorgevel rijkelijk is versiert met prachtig gekleurde afbeeldingen. Bovendien kun je vanaf de SS71 via het Lago di Bolsena de kathedraal trots boven het dal zien uitrijzen. Het is een enorme kerk die gelijk veel indruk maakt. Daarom is Orvieto leuk om te bezoeken met bovendien leuke straatjes en winkeltjes.

Verder leuk om te bekijken:
• Palazzo Papale.
• Torre del Moro. Dit is een 42 meter hoge toren. Wanneer je deze toren hebt beklommen heb je een  adembenemend uitzicht over het landschap van Orvieto.
• Pozzo di San Patrizio. Dit is een waterput, die in de 16e eeuw is aangelegd om de stad van eigen water te kunnen voorzien.

Podere del Buongustaio

B&B Umbrie

Een mooie B&B in de streek Umbrië is B&B Podere del Buongustaio. Aangezien deze B&B verscholen ligt achter de heuvels van het betoverende landschap van Umbrië.  Zodoende is deze B&B een ideale uitvalsbasis voor Umbrië verkenners en liefhebbers van het Italiaanse leven. En dat alles in een unieke, schilderachtige omgeving! Podere del Buongustaio grenst aan het oude dorp Montegiove. Een dorp dat is gebouwd rondom het 13e eeuwse kasteel “Castello di Montegiove”. We hebben het hier over de agriturismo van Adje Middelbeek.

Meer weten kijk op de website www.poderedelbuongustaio.it
of

Booking.com

Boek deze B&B bij Booking.com

Door Elisa van ItalieNu