Sicilië. Vier vakantie bij Agriturismo Roccadia.

Sicilië

Op de beurs van Little Italië kwam ik bij een stand terecht die onmiddellijk mijn aandacht trok. Daarom heb ik gelijk allerlei informatie ingewonnen om er een leuk artikel over te schrijven.

sicilië

La Storia

Deze ‘agriturismo’ Roccadia werd geschonken door Graaf Ruggero d’Altavilla aan de monniken. Vervolgens maakte deze monniken er een klooster van. Wat overigens nog goed in tact is gebleven, is het schilderij ‘Madonna di Roccadia. Oftwel bekend als de Madonna van de granaatappel’. Het originele werk daarentegen is bewaard gebleven in de kerk van Roccadia in Carlentini in de provincie Siracusa.

In verloop van tijd is deze agriturismo gerestaureerd tot een charmante agriturismo met 20 kamers voorzien van alle comfort. Deze agriturismo, la Tenuta di Roccada, staat goed bekend in Sicilie. Dit komt met name door de kwaliteit en de mogelijkheden die worden geboden. Je kunt hierbij denken aan de typische recepten van de streek. Wat er leuk is dat er dieren te vinden zijn zoals paarden, varkens, koeien, geiten enz.

 

Roccadia cavallo

Waar is deze Agriturismo gelegen?

La Tenuta di Roccadia, ligt in Sicilie in de provincie Siracusa. Deze agriturismo ligt midden in het groen. Daardoor heeft het een magnifiek panoramisch uitzicht. Je kunt hier genieten van een geweldig uitzicht op de zee en de Etna. Er heerst een heerlijk klimaat! Daarbij kun je in de zomer deel uitmaken van de teelt van de citrusvruchten en genieten van de eigen gemaakte likeuren.

 

Roccadi culinair

Heerlijk relaxen

In deze zee van groen kun je heerlijk relaxen bij de twee zwembaden met Hydro massage. Ook kun je deelnemen aan culinaire rondleidingen en wijnproeverijen.

 

piscina

Wat is er te doen?

Uiteraard zijn er diverse excursie mogelijk met onder andere naar de Etna en omliggende cultuursteden.

 

Roccadia

Enthousiast geworden?

Kijk eens voor meer informatie op de website https://www.roccadia.com

Mocht je interesse hebben stuur dan een mail naar italienu@gmail.com of via de contactlink contact Vermeld er even bij dat je van de ItalieNu website komt.

 

Roccadia

 

 

 

Boekentip: Italia grande amore