Vieste. Ontdek de parel van Puglia!

Vieste

Vieste is een plaatst in Foggia in de regio Puglia en ligt op het oostelijke punt van de Gargano.
Daarbij is deze stad een van de belangrijkste badplaatsen van deze streek. Bovendien kenmerkt deze havenstad zich door de talloze straatjes vol met winkeltjes en restaurants. Daarom is het dan ook enorm gezellig om ’s-avonds te flaneren door de straten en van alles te ontdekken. Overigens heb je op een paar plekken geweldig uitzicht over de zee.

"<yoastmark

Boottrip

Vlakbij het centrum ligt de haven. Vanuit hier kunnen er boottochten gemaakt worden. Onder anderen een tocht met de Blu Boat Valentina, een open boot met banken. Er kunnen zo’n 140 personen op deze boot. Wij hebben de Boat trip met de Blu Boat Valentina gemaakt. Maar er zijn meerdere van deze boten te vinden in de haven waar je kunt bespreken. Het is een must om zo’n Boat trip te maken en zodoende vanuit de zee de grotten te ontdekken van Vieste.

De kapitein van de boot Valentina vaart met zijn boot de zee op langs de talloze grotten. Het witte steen steekt mooi af tegen de blauwe zee. Terwijl je op de boot zit te genieten van de omgeving vaart de kapitein op de diverse grotten af waar we ook af en toe naar binnen varen.

"<yoastmark

Verschillende vormen van grotten

De ene grot heeft een strand de andere is open van boven zodat je gelijk naar de blauwe lucht kunt kijken. In een andere grot zwemmen veel vissen die duidelijk te zien zijn door het heldere water. Bovendien laten de vissen zich graag voeren met brood, ze gaan hier dan ook gretig op af.

Buiten de grotten is ook veel te zien. Tijdens de boottrip komen we langs een rotsblok die aan de zijkant op een sfinx lijkt en daarnaast een profiel van een gezicht. Iedereen probeert er dan ook een gezicht of een sfinx in te zien. Wat ook kenmerkend is een groot stuk uitstekend rots met een grote opening erin. Hier kun je prachtige foto’s maken.

"<yoastmark

Kaarten voor de boot kun je krijgen op de Lungomare Vespucci in de haven van Vieste. Een soort kiosk bij de haven. Hierop staat: Biglietti per le grotte Valentina.
Italienu heeft een film Gemaakt film Gemaakt en een foto-impressie van deze grotten gemaakt en deze op Youtube geplaatst deze op Youtube geplaatst.

Italienu in Puglia

 

zie ook: https://www.italienu.nl/gargano-vieste/