Villa Pellegrino. Start van een Bed & Breakfast in Italië

Villa Pellegrino
villa pellegrino

Bed & Breakfast

Stel jij je ook wel eens voor om weg te gaan en een Bed & Breakfast te openen in een zonnige paradijs als Italië? Marijke Pellegrino-Kanters deed het. Nadat ze weduwe werd, verruilde ze Delft voor Tuoro sul Trasimeno in Italië. In haar boek deelt ze hilarische en soms ongelofelijke situaties die een emigratie met zich meebrengen naar een van de mooiste landen die er zijn. Biografie ‘Villa Pellegrino – De verhuizing, verbouwing en start van een Bed & Breakfast in Italië’ verschijnt vrijdag 14 april bij Uitgeverij Boekscout.

In Villa Pellegrino

vertelt Marijke Pellegrino-Kanters hoe haar relatie met Italië en Italianen tot stand gekomen is. In 2003 werd ze weduwe. In 2007 is ze verhuisd naar Italië en samen met haar dochter, schoonzoon en zevenjarige kleinzoon is Marijke een Bed & Breakfast en appartementenverhuur begonnen. Het is een spannend avontuur geworden met veel tegenslagen. Brand, verstopping, lekkage, inbraak en gedoe met bedrijven die hun afspraken niet nakomen. Telkens weer weet Marijke echter de kracht te vinden om gewoon door te gaan. Ze vertelt uitgebreid op een positieve, komische en soms cynische wijze over de verhuizing, de verbouwing, de start van de appartementenverhuur en vooral over het dagelijkse leven in Italië. Een afspraak om negen uur is ook tien uur. Een Italiaanse hond blaft op z’n Italiaans en een rijbewijs aanvragen duurt drie maanden. Soms neigt het naar ‘Ik Vertrek/Het Roer Om’, maar dan verandert de situatie gelukkig toch weer ten goede!

Over de auteur

Marijke Pellegrino-Kanters is geboren en getogen in Delft. Na haar voortgezet onderwijs heeft ze zeventien jaar in Delft gewerkt als medische secretaresse bij verschillende specialismen. In 1992 gooide ze het roer om en is ze heel wat anders gaan doen. Ze kwam terecht bij Gist-brocades, (het tegenwoordige DSM) en heeft daar ruim dertien jaar gewerkt als afdelingssecretaresse. Vanaf haar 23e jaar had ze al de wens om samen met haar Italiaanse man een kwaliteitscamping te starten in Toscane. Op haar 60e, toen ze inmiddels vier jaar weduwe was, heeft ze de grote stap toch gezet.