William Van Vooren, MINNAAR LEUGENAAR MOORDENAAR

Een spannend boek, een Siciliaanse tragedie.

William Van Vooren, de auteur van MINNAAR LEUGENAAR MOORDENAAR, ging de eerste keer naar Italië op11-jarige leeftijd op een jeugdkamp. Nu, op 67-jarige leeftijd, is het aantal keer dat hij er terug naartoe ging niet meer te tellen. Het is dan ook niet te verwonderen dat zijn debuut gesitueerd is in Italië, meer bepaald op Sicilië. Hij schreef grote delen van zijn boek op zijn recente reizen.

William Van Vooren, MINNAAR LEUGENAAR MOORDENAAR

Het verhaal begint bij de bankencrisis van 2008. De hoofdpersoon heeft een beleggingsfonds opgericht, dat meegesleurd wordt met de instorting van de financiële markten. Zijn klanten verliezen fortuinen. Hij kan niet anders dan vluchten voor zijn schuldeisers. Een drama uit het verleden brengt hem naar Sicilië. Hij wordt er verliefd. Zijn geliefde behoort tot een vooraanstaande familie die sterk verweven is met de Cosa Nostra. Als hij gevangengenomen wordt en een uitlevering dreigt, bevrijden zij hem. Hij wordt daardoor hun lakei en raakt verstrikt hun misdadig milieu.  Door zijn hebzucht en lichtzinnigheid sukkelt hij in zeven sloten tegelijk.

Het verhaal gaat soms razendsnel en verrast door onverwachte wendingen. Soms vertraagt het en krijg je inzicht in de karakters van de hoofdrolspeler en zijn antagonisten. Vaak wordt er meer gesuggereerd dan verteld en ontdek je dubbele bodems in het verhaal. Dat maakt het ongemeen spannend.

Ondanks dat de gebeurtenissen en de personages fictief zijn, blijft het boek geloofwaardig dankzij de doorgedreven research en de accurate beschrijvingen van de locaties waar het verhaal zich afspeelt, van Palermo tot Cefalù, in het verrukkelijke Parco delle Madonie, van het schilderachtige Erice tot op de rustige stranden van Scoglitti en Kamarina.

Website Schrijver http://wvanvooren.be