Zo ziet reizen met de iconische Oriënt-Express er nu uit

De Oriënt-Express was jarenlang het roemruchte decor van romans en filmklassiekers. Geen voertuig heeft zo’n iconische status als deze trein die vroeger over het spoor richting Constantinopel denderde. Zo’n honderddertig jaar na zijn allereerste rit rijdt hij weer. 

Nu rijdt de beroemde trein onder de naam Venice Simplon-Oriënt-Express over de sporen tussen Parijs, Londen, Verona en Venetië. 

Bron: De Smaak van Italie

De eerste Oriënt-Express

Aan het einde van de negentiende eeuw droomde de Belgische ingenieur Georges Nagelmackers ervan om internationaal treinreizen door Europa mogelijk te maken. Op het idee gebracht door de lange afstandstreinreizen die hij door de Verenigde Staten had gemaakt, begon hij met het opzetten van de Oriënt-Express. Dat bleek in eerste instantie vooral een project van politiek belang. 

Europa verbinden

De trein moest een versplinterd stuk Europa samenbrengen; hij reed dwars door het Habsburgse en Ottomaanse Rijk en zou steden als Londen, Parijs, Wenen, Boekarest en daarna ook Constantinopel (het huidige Istanbul) met elkaar verbinden.

Zo ziet reizen met de iconische Oriënt-Express er nu uit
Bron: De Smaak van Italie

Een groot avontuur

Vanwege de politieke instabiliteit die heerste, in met name de Balkan, was het vaak vlak voor vertrek nog niet duidelijk of de trein wel zou gaan rijden. Reizen met de Oriënt-Express was luxe en chique maar tegelijkertijd ook een groot avontuur; van een cholera-uitbraak aan boord tot plunderingen; de passagiers maakten nogal wat mee aan boord. 

De Oriënt-Express als decor

Dat de trein het decor werd van boeken als Agatha Christies Moord in de Oriënt-Express en Ian Flemings Uit Rusland, met liefde versterkte dat roemruchte imago. Menig notabel zette dan ook voet aan boord; Mata Hari, Josephine Baker en Marlène Dietrich. Reizen met een trein die geschiedenis zou gaan schrijven: dat wilde iedereen meemaken.

Zo ziet reizen met de iconische Oriënt-Express er nu uit
Bron: De Smaak van Italie

Paar duizend euro

Ruim honderddertig jaar na de eerste rit is reizen met deze chique trein nog altijd niet voor iedereen weggelegd; een nachtje kost al snel een paar duizend euro. Voor die prijs zit je natuurlijk niet met een flesje water en een pastasalade op schoot, maar dineer en lunch je in een van de luxe restauratierijtuigen waar de tafels gedekt zijn met wit linnen, zilveren bestek en kristallen servies. 

Kijk voor meer info over reizen met de Venice Simplon-Oriënt-Express en andere onderwerpen in de nieuwe editie van De Smaak van Italië